Noord Tanzania

Deze Noordelijke safariroute is met zijn twee UNESCO-werelderfgoed locaties (Serengeti en Ngorongoro) de beroemdste en meest tot verbeeldingsprekende locatie van Afrika.

Extreem veel wilde dieren en vogels maken dat er altijd wel iets speciaals te spotten valt.

Met als vertrekpunt Arusha en Kilimanjaro-airport perfect om vrijwel direct al op een tocht te vertrekken.De meeste mensen willen Afrika bezoeken om de diverse soorten dieren in het wild te zien. Er was een tijd dat de aarde weelderig was met ongerepte wildernis vol met wild maar tegenwoordig zijn plaatsen zoals deze eerder uitzondering dan regel. Naast deze 2 beroemde NP's waar u naast kwantiteit ook nog diversiteit en kwaliteit aan wild vind zijn er ook nog enkele andere parken en game-reserves die zeker niet onder moeten doen en die we aanbieden en/of kunnen combineren.Er is het iets minder bekende Tarangire, waar je soms minder andere toeristen dan olifanten zal tegen komen want dit is namelijk het nationaal park met de 2de grootste olifanten populatie van Tanzania (dit is trouwens onze favoriet). Lake Manyare die naar Afrikaanse normen een klein park is en die in het regenseizoen voor 70% is gevuld met water van het meer. Vooral rond de inkom is het een heel bosrijke omgeving met vooral mahonie en vijgenbomen.

Nog kleiner is Arusha NP (onze eigen achtertuin) waar je zelfs te voet (game-walk), met de fiets of met een kano het park kan verkennen. Of er is voor diegene die iets zeer alternatiefs en/of cultureels willen nog lake Easy, Kilimanjaro NP, Mkomazi NP of lake Natron.

Dit laatste is een gebeid met een handvol grote heuvels en de overblijfselen van uitgedoofde vulkanen dat erg heet, droog en stoffig is

(dus zeker niet voor de gemiddelde reiziger).U vind hier onder enkele reisvoorbeelden van routes die regelmatig worden gekozen maar dit alles kan naar uw persoonlijke wensen worden aangepast, want dit is uw safari!! Kleinschalig georganiseerd vanuit Tanzania door Belgische eigenaren, met ook de mogelijkheid om een Nederlandstalige gids mee op pad te sturen.


Kamila P: "Dit safari bedrijf reageerde erg snel; goede auto; zeer voorzichtige chauffeur; leuke en deskundige gids."