12 dagen het ultieme van Tanzania en Zanzibar

(ARUSHA, TARANGIRE, MANYARA, SERENGETI, NGORONGORO en ZANZIBAR)

DAG 1 - Aankomst op Kilimanjaro airport vanuit Europa en indien nodig (in functie van de vlucht) een overnachting in Arusha. Bij een late vlucht van KLM  word dit Usariver. 

Bijzonder veel hotels om uit te kiezen zoals SL de KAHAWA  HOUSE, MR het FOREST HILL HOTEL of L de ELEWANA COFFEE LODGE

Wij verzorgen persoonlijk de transfer … het is ongeveer 40 km rijden.DAG 2- Na het ontbijt maken we kennis met onze Safari-gids (ook mogelijkheid tot een Nederlandstalige) en de 4x4 (Toyota Land-cruiser) en krijgt u een briefing van de reis.

Uw avontuur begint direct al met een game-walk (een wandelsafari) in Arusha NP. De torenhoge Mount Meru is de op 1 na hoogste top van Tanzania en vormt het majestueuze decor voor dit nationale park. Bij helder weer kan u hier ook trouwens de Kilimanjaro zien, alhoewel het door de hogere ligging hier vaak eerder mistig is. Samen met een bewapende ranger doen we onder andere een wandeling langs een fris beekje met waterval en opmerkelijke (eerder ongevaarlijke)  dieren, waaronder de unieke witte en zwarte colobusaap, een unieke albino baviaan die hier zit en grotere dieren zoals giraffen, olifanten, zebra's, nijlpaarden, buffels, dik dik en verschillende antilopes. En niet te vergeten de vele flamingo's bij de meren van Momella.Daarna vertrekken we richting Tarangire NP wat ongeveer 3 uur rijden is (160 km verharde weg),  om tegen het vallen van de avond  in onze lodge (met zicht op lake Burunge) aan te komen.  SIMBA LODGE (MR)  zijn heerlijke diner word u voorgeschoteld en de zalige kingsize bedden staan ook reeds op u te wachten. Voor meer SL is er AFRICAN VIEW CAMP  en voor nog meer L is er NASIKIA CAMPS.DAG 3 - Na het ontbijt gaan we voor de eerste keer echt op safari. Tarangire NP werd onlangs nog verkozen tot het 3de mooiste park van Afrika en is ook onze favoriet. Bijzonder grote aantallen olifantenkuddes komen hier samen, evenals veel zebra's. Picknicken doen we in het park en tegen het vallen van de avond keren we moe maar voldaan terug naar onze lodge. DAG 4 - We rijden vandaag  naar lake Manyara.

Ook deze keer zijn het goeie verharde wegen en na anderhalf uur (100km) komen we al bij de Noordelijke gate aan. Na onze picknick lunch verlaten we in de late namiddag opnieuw dit park. We gaan richting Karatu waar we in het Ngorongoro regen-oerwoud overnachten, en in de TLOMA LODGE te gast zijn. Rijkelijk en lekker is het diner die u word aangeboden, een mooie afsluiter van de dag voor u naar uw bungalow kan gaan rusten. Voor wie iets meer, of nog veel meer luxe wil zijn er in het NCCA nog de THE FARM HOUSE LODGE  (SL)  en de heerlijke  KARIBU LIONS PAW CAMPS (L).DAG 5 - Na het ontbijt verlaten we voorlopig Karatu  en rijden een 70  km verder om de legendarische Serengeti te betreden.  

Het is ongeveer 4u over goede maar onverharde wegen rijden tot we het centrale Seronera  gedeelte bereiken.We vestigen ons in het Seronera-gedeelte in het KANANGA CAMP (MR) of SOUND OF SILENCE CAMP (SL).

SIRINGIT COLLECTION by MANTIS  is de luxe optie.

Na een warme douche en diner kunt u ontspannen met de geluiden van de savanne.  Meestal is het hier echter erg rustig ..................

alleen de hyena's durven je wakker te maken, maar ze blijven nooit lang in de buurt.DAG 6 - Dit word een volledige dag in het prachtige Serengeti centraal. Na het ontbijt verkennen we dit uitgestrekt gebied in één van Afrika's meest ontzagwekkende safarigebieden. Omdat hier niet veel “echte” wegen zijn kan het wild hier geheel ongestoord leven en daardoor ook het hele jaar door uitstekend geschikt voor safari's. We verblijven opnieuw in hetzelfde tentenkamp.Optioneel kan je vandaag ook overwegen om een ballonvaart mee te maken.

Deze moet echter vooraf wel worden geboekt, aan 550 euro per persoon.

Voor meer details over hoe dit precies allemaal in zijn werk gaat kan u ons uiteraard steeds contacteren.  In de loop van de namiddag keren we terug naar ons kamp, waar we ons ondertussen al thuis voelen, voor ons gebruikelijke diner.DAG 7 - Na enkele dagen in Serengeti te hebben verbleven staat de Ngorongoro krater nog op ons programma. 

Deze gaan we uiteraard ook afdalen ... op zoek naar neushoorns. 

We keren ondertussen richting Karatu waar we in het Ngorongoro regen-oerwoud overnachten, en in de TLOMA LODGE te gast zijn. 

Voor wie iets meer, of nog veel meer luxe wil zijn er in het NCCA nog de THE FARM HOUSE LODGE  (SL)  en de heerlijke  KARIBU LIONS PAW CAMPS (L).DAG 8 – Vandaag zullen we jammer genoeg  rustig aan richting Arusha terug moeten keren. Nog even relaxen na de vele indrukken van de safari bij het zwembad. Het word nog een  rit van 4 uur met eventueel een paar tussenstops dus rond 10u verlaten we het Ngorongoro gebied.  Er zijn vandaag nog diverse, eerder culturele excursies mogelijk. Het bezoeken van een masai stam is daar 1 van. Vraag gerust de lijst met mogelijke excursies die wij mee helpen organiseren op.  Dit word een laatste overnachting op het vaste land in Arusha.  

Bijzonder veel hotels om uit te kiezen zoals SL de KAHAWA  HOUSE, MR het FOREST HILL HOTEL of L de ELEWANA COFFEE LODGEDAG 9  - Vandaag staat het vliegtuig klaar om u naar Zanzibar te brengen. Na een kleine vlucht van amper een uur bent u al ter plaatse. Ook regelen we daar naast het gastenverblijf ook de transfer en eventuele extra excursies behoren daar tot het optionele pakket.

Een greep uit het aanbod: lunchen in een uniek decor zoals rock restaurant, een sundowner boottocht, zwemmen tussen dolfijnen, of wat dacht je van een quad-safari over het strand en door verschillende dorpjes … DAG 10/11 – U kan nog 2 volle dagen ontspannen en genieten in uw eigen SL  MAMAMMAPAMBO BOUTIQUE HOTEL huisje of het MR  NEW TEDDY'S ON THE BEACH. Voor luxe moet u bij JOYA BEACH RESORT EN VILLAS zijn, met uw eigen villa en eigen butler.DAG 12 - Aan alle mooie liedjes komen een eind en word u ten slotte naar de luchthaven gebracht om weer huiswaarts te keren.


12 dagen het aller best van Tanzania/Zanzibar prijs in euro pp (met 2) prijs in euro pp (met 4) prijs in euro pp (met 6)
basic 3850 3275 2995
MidRange 4190 3495 3455
SemiLux 4795 4255 4180
Luxe 5875 5910 5865

Laag seizoen (november-mei) 10 tot 20% goedkoper.


Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 en de wisselende koersen van euro en dollar, zijn de prijzen sterk schommelend (maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn). Ook zijn de voorgestelde hotels maar een voorbeeld en kunnen Luxe ook met Mid-Range en Semi-Lux worden gecombineerd.

 

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engelstalige (of tegen een meerprijs Nederlandstalige) gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- de binnenlandse vlucht

- alle vermelde maaltijden vol pension (11x ontbijt, 7x lunch en 7x diner), behalve vanaf dag 9 op Zanzibar is op basis van BnB.

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- vaccinatiekosten

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

- toeristentaxen op Zanzibar (5 USD per persoon)

- reis- en annuleringsverzekering


“Als je Afrika verlaat, terwijl het vliegtuig opstijgt, heb je het gevoel dat je meer dan een continent verlaat ... je een gemoedstoestand achterlaat. 

Wat je ook te wachten staat aan het andere eind van je reis, het zal van een andere orde van bestaan ​​zijn.”

* Francesca Marciano