READY 4 THE SUMMER - YES WE CAN !!!!

Wanneer u zich weet aan te passen,

kruipt het in uw bloed, en raakt u het niet meer kwijt.

Men noemt het soms ook wel een ziekte:

the African bug !

 JADORE SAFARIS toont u de 5 grootste redenen die hier het verschil maken.Er is geen tekort aan bestemmingen voor een safari in Afrika, dus het is moeilijk om te beslissen wat de beste bestemming is voor uw safari.

Een game-walk (te voet), game-drive (4x4), met een bootje, met een luchtballon of fly-in (per vliegtuig) … Hier is er altijd iets dat bij u past.

Of u nu graag je eigen tent opzet of in een luxe lodge verblijft. Wij bieden ook graag ons eigen gastenverblijf aan, om u voor of na uw safari nog even op adem te laten kan komen (GRATIS).

Waarom nu in Tanzania? JADORE SAFARIS toont u de 5 grootste redenen die hier het verschil maken.

En we laten zien waarom Tanzania onze meest favoriete plek ter wereld is. 1. Geweldig  geschoolde, getrainde en gepassioneerde gidsen en routes.

Vooral wanneer u in Afrika op safari gaat zal de gids het grote verschil maken. Of het nu gaat over het gedrag van een olifant of jouw vraag of de zebra zwart is met witte strepen of wit met zwart strepen, ze delen graag hun kennis om uw vragen te beantwoorden.

Ze zijn vriendelijk, charmant en bereid om extra kilometers te maken om aan uw verwachtingen te voldoen.2. Diverse en mooie landschappen.

Of het nu de prachtige krater van Ngorongoro is of de eindeloze vlaktes van de Serengeti.

U hoeft niet alleen wilde dieren te spotten om hier een geweldige tijd te beleven. 

Voor al onze JADORE SAFARI  reizen word er trouwens niet gekeken op een kilometer en zal er nooit een extra worden aangerekend.

Op safari  zonder zorgen in alle vrijheid en altijd flexibel naar uw wensen ...3. De extreme hoeveelheid wilde dieren, vooral als u van wilde katten houd. 

Een familie van 50 olifanten in Tarangire.

Ontelbare nijlpaarden en krokodillen op een hoopje of een kudde van 1000 Kaapse buffels in het Zuidelijke Katavi. Om nog maar te zwijgen van ‘de grote trek’, de grootste migratie ter wereld met anderhalf miljoen gnoe’s door het uitgestrekte gebied van de Serengeti. Deze volgen het regenseizoen, het hele jaar door, constant op zoek naar verse begrazing en water van betere kwaliteit. 4. Authentieke safari-beleving met oog voor het echte natuurbehoud.

In andere parken (zoals Kruger met o.a. geasfalteerde wegen) word tegen stroperij niet zo hard opgetreden als hier. Met het geld dat je aan de inkom van de nationale parken betaald worden nuttige dingen gedaan. De strijd die de rangers tegen de stroperij voeren word hier onder meer mee bekostigt. Wist je trouwens dat door een kruistocht aan stroperij het aantal olifanten in Tanzania is gestegen van 42.000 in 2015 tot 50.000 in 2020. 

Tot zelfs dierenartsen en onderhoud van wegen, die vaak in het regenseizoen zijn weggespoeld worden door uw inkom betaald. Onlangs werd TANAPA (TANzania NAtional PArks) door Europa verkozen tot beste world wildlife conservation organisatie !! 


5. De Indische Oceaan rond Zanzibar, waar u nog meer excursies kan doen of u in slaap kan laten wiegen in een hangmat tussen twee palmbomen.

Safari kan soms ook vermoeiend kunnen zijn. Avonturen en belevenissen maken indruk, dus na uw safari is er geen betere plek in Afrika om een cocktail te drinken, een boek te lezen en op het strand te relaxen dan Zanzibar.Onze conclusie zoals wij het hier aan de lijve ondervinden is dat wat u hier zal mee maken...  u nergens anders mee zal maken.

Pole pole (Swahili voor rustig aan) of hakuna matata (relax, alles komt goed).

Vandaag niet? Dan zijn er morgen nieuwe kansen ... African time. Jaar na jaar wordt Tanzania uitgeroepen tot  DE safari-bestemming bij uitstek omdat je voor het spotten van wilde dieren gewoon méér kwaliteit, kwantiteit en meer diversiteit vind.

Om alles zelf te gaan beleven kan je alvast eens gaan kijken in  ons safari-aanbod in TANZANIA.Ben jij ooit in Tanzania (of in Oost-Afrika) geweest ... of zelfs met JADORE SAFARIS?  Wil je kwijt hoe je het daar vond?

Laat hier dan gerust een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Elfi
3 maanden geleden

Ik kwam als bij toeval terecht bij Koen en Katja van Jadore Safaris voor een reisje met mijn 8-jarige jongedame. Al snel had ik vertrouwen in deze organisatie: het reisvoorstel voor ons zat er meteen spot-on, ik kon met al mijn voorbereidende vragen bij hen terecht en kreeg steeds zeer snel en duidelijk antwoord. Dit zag ik zeker zitten! Maar de eigenlijke reis overtroefde mijn verwachtingen stevig. De warme verwelkoming van Jadore Safaris na onze landing toverde meteen een glimlach op onze gezichten. De gehele reis was AF, op alle mogelijke vlakken. We hadden bijzonder veel plezier op Safari met Anwar en Rama - Anwar loodste ons als topspotter door de nationale parken en gaf ons ook een fijn woordje uitleg bij de cultuur en natuur van het prachtige Tanzania, Rama was een geschenk om als alleenstaande ouder de reis te verlichten. Hij werd al snel dikke vriendjes met mijn dochtertje en bezorgde zo ook mij de nodige 'me-time'. Naast safari deden we ook een fietstoer, bezochten we een schooltje, de natuurlijke en prachtige hot-pools, de lokale markt en Masai. Volgend jaar gaan we terug, opnieuw met Cadore Safaris... we zijn beiden globetrotters, mijn dochter en ik. Maar dit was veruit onze mooiste reis ooit!

Koen Renders
4 maanden geleden

Koen en Katja bezorgden ons een vakantie op maat na zorgvuldig te hebben gepolst naar verwachtingen en budget. Ze losten al deze verwachtingen in en gaven nog net dat beetje extra mee. Super overnachtingsplekken met een warmmenselijke sfeer. Een 'driver' Anwar die naast perfecte chauffeur, natuurgids en compagnon ook nog eens perfect onze noden aanvoelde tijdens de trip. Deze vakantie werd dankzij dit team een onvergetelijke belevenis.

Van Remoortere - Croket
6 maanden geleden

Een reis om nooit meer te vergeten.
De warme verwelkoming aan de luchthaven door Katja en Koen.
De eerste dag de kennismaking met Tanzania samen met Koen.
Ook de mooi uitgestippelde safari met een topdriver Vincent.
Vincent wist echt de topplaatsjes uit te zoeken .
Één van de hoogtepunten was de ballonvlucht dat zeker een aanrader is.
Tijdens de safari bleef Koen contact houden om te weten hoe we het stelden. Dat geeft aan dat Koen en Katja een zeer warm hart toe dragen naar hun klanten toe.
Koen en Katja zijn zeker een topteam om met Jadore Safaris een onvergetelijke droomreis te creëren.
Jadore Safaris is een must als het gaat om topsafari zonder gebreken.
Ingrid en Drè

Kathy V
8 maanden geleden

Dank Koen en Katja voor de onvergetelijke reis die jullie ons bezorgd hebben. Zowel de 5-daagse Safari als het weekje Zanzibar waren top. Door jullie persoonlijke aanpak voelden wij ons echte VIP’s in het prachtige Tanzania. Wij hebben ze nu ook te pakken……. De Afrikamicrobe 😀

Nancy VH
8 maanden geleden

Wat een fantastische reis : 5 dagen safari, aangevuld met enkele rustdagen op Zanzibar.
Door de persoonlijke aanpak van Koen en Katja wordt zo'n reis naar een hoger level getild. De reis wordt op maat gemaakt obv je eigen input, ook wijzigingen worden perfect uitgevoerd, de persoonlijke ontvangst op de luchthaven, zelfgebakken cake tijdens lunch, prachtige foto's achteraf, het houdt niet op...
Bedankt Koen en Katja voor deze onvergetelijke ervaring. Aan alle Belgen en Nederlanders : dit is een aanrader!!!!

Maarten De Coninck
9 maanden geleden

Fantastische ervaring in Augustus 2022. Prachtige, op maat gemaakte safari voor een deftige prijs. Ik raad het alleen maar aan!

Katrien
9 maanden geleden

Als je op zoek bent naar een safari waar je je niet als een nummer behandeld voelt, waar de mensen echt met passie en gedrevenheid op zoek gaan naar dé ultieme safari-ervaring en rekening houden met al je wensen en mogelijkheden, kies dan voor J'adore. Koen houdt van zijn werk en dat voel je. Op safari zelf waren we in de deskundige handen van Anwar en hij is naast een geweldige gids en wandelende encyclopedie van de fauna en flora in de nationale parken, ook gewoon heel erg aangenaam gezelschap. Hij betrok ook voortdurend onze kinderen van 14 en 16 en we hebben heel wat afgelachen samen. Als je zoveel tijd samen doorbrengt, is het wel bijzonder fijn om een klik te hebben en met Anwar zit je sowieso goed! Koen regelde ook een fietstocht voor ons in Mto Wa Mbu, vlakbij Lake Manjara. Vraag het hem zeker, want ook dit was een topervaring. Een beetje fysiek is alles wat je nodig hebt want de wegen zijn soms een uitdaging, maar Pascale bracht ons naar de leukste plekken en de kers op de taart was de overheerlijke lunch door de mama's van het dorp bereid! En als je dan toch met J'Adore in zee gaat, logeer dan zeker bij Koen en Katja! Ze zijn ontzettend gastvrij en Katja is een prinses in de keuken. Ze zal niets liever doen dan je verwennen met haar kookkunsten!

Herwig DESSERS
10 maanden geleden

Begin juli zijn we met ons gezin van 5 afgereisd naar Arusha (Tanzania) voor een 9-daagse safari. We hadden gezocht naar een gepersonaliseerde reis met eigen accenten. Het moest zeker geen ‘VIP’-trip worden, maar we zochten wel naar een kleine operator waarmee we rechtstreeks contact konden hebben en waarmee we samen de reis zouden konden uitstippelen. Toeval bracht ons bij Koen en Katja, JADORE. En omdat we naast whatsapp, facebook en andere kanalen ook eens live wilden ervaren waarvoor JADORE stond, trokken we ter voorbereiding van de reis naar de Vakantie Expo in Antwerpen (begin maart ‘22), want daar zou er een stand zijn.
Tot onze verrassing treffen we er Koen zelf aan, speciaal voor de beurs afgereisd vanuit Tanzania. Zijn enthousiasme was aanstekelijk. Hij sprak honderduit over zijn eigen ervaringen in Tanzania, over het leven daar en over het levensmotto in Tanzania “hakuna matata”. Ter ondersteuning toonde hij ontelbare prachtige en zelfgemaakte foto’s van Arusha, van Usariver (hun woonplaats) en uiteraard van de wilde dieren in de verschillende parken. Op het eind van de middag vonden we het jammer dat we nog 4 maanden moesten wachten.
Uiteindelijk landen we op 5 juli op Kilimanjaro National Airport. Koen en Katja staan er ons op te wachten met hun drivers en met 2 voertuigen. Wij zien hen ondertussen niet langer meer als een touroperator, maar als een echte gastheer en gastvrouw die alles doen om het hun gasten naar hun zin te maken, hetgeen hun uitstekend lukt. Alle voorbereidingen zijn tot in de puntjes getroffen, alle locaties zijn gecheckt en gedubbelcheckt. Het belangrijkste bij de safari’s is natuurlijk de driver, de man of vrouw waarmee je 9 dagen rondtrekt in de natuurparken. Koen heeft een goede driver beloofd en ook die belofte wordt ingevuld. Anwar blijkt een dijk van een kerel te zijn, een all-round driver die de parken door en door kent, die ook zeer veel drivers persoonlijk kent en die ons overal waar we komen (lodges, winkels, musea, …) met raad en daad bijstaat. Met hem hebben we de big 5 (ok al was de neushoorn wat ver ;-)), de uggly 5 en zoveel meer kunnen zien. In de 9 dagen trokken we door Kibola forest, Arusha National Park (NP), Tarangire NP, Lake Manyara NP, Ngorongoro Crater Conservation Area, en uiteraard Serengeti NP: 9 intensieve dagen gevuld met schitterende game-walks en game-drives en een lifetime aan herinneringen. Hartelijk dank aan Koen, Katja, Anwar en het hele team voor de onvergetelijke tijd! Heel veel succes ginds en hakuna matata!

Bart
een jaar geleden

Heel lang uitgekeken naar deze droomreis. Het was voor mij als fotograaf een uitstekende kans om in deze privé-safari met enkel de chauffeur/gids en zijn kok, prachtige foto's te nemen waar en wanneer je maar wil. Bij mij was de keuze om in een tent in (ja echt in!) de nationale parken tussen de wilde dieren te slapen, echt een ongelofelijke ervaring.
Persoonlijk zou ik een volgende keer kiezen voor een combinatie van de twee, misschien 1/3 van de reis op een camp-site en voor een kleine meerprijs toch overnachten in lodges of tent-lodges ,dus in echte bedden. Ook nog eens vermelden dat Koen en Katja er alles aan doen om het hun reizigers zo comfortabel mogelijk te maken.
Kortom een prachtige ervaring!

Marc
2 jaar geleden

Ik zou iedereen die Tanzania wil leren kennen absoluut JADORE SAFARIS aanraden. Ze maken een reisschema op maat die volledig voldoet aan je wensen en hebben het geduld om aanpassingen aan te brengen. Een heel leuke extra is dat ze je kunnen opvangen voor je eerste nacht en je laatste nacht in Tanzania, waar je kan genieten van hun ongelooflijke gastvrijheid.