VERY LAST MINUTES: - 30%

9 dagen luxe safari en Zanzibar

DAG 1 - In de ochtend wordt u verwelkomd door uw Nederlandstalige gids/chauffeur en privé fotograaf. Na ongeveer 3 uur rijden bereikt u het Tarangire National Park.  Hier leven de grootste kuddes olifanten uit het noorden van Tanzania en met een scala aan omgevingen en goed wild, is het vogelleven van Tarangire met meer dan 500 geregistreerde soorten ook zeer gevarieerd. Dit is trouwens ook onze favoriet. Na uitgebreide gamedrive in het park bereikt u in de late namiddag het ANG'ATA  CAMP.  Geniet daar van een prachtige zonsondergang en ontspan in de gezellige lounge of maak kennis met het knapperende kampvuur. U verblijf is volpension.DAG 2 - Na een stevig ontbijt gaan we opnieuw op gamedrive in het Tarangire NP. Na de picknick verlaten we in de loop van de namiddag het park. Er is onder meer de beroemde fotostop met zicht op de Ngorongoro-krater en door naar de vegetatierijke kraterhooglanden.

De bestemming van vandaag is ANG'ATA CAMP die midden in een koffieplantage ligt en is omgeven door prachtige tuinen.

Uiteraard is er voor u een lekker diner voorzien. Met nog meer budget kan u er ook zeer exclusief voor kiezen om met zicht op de krater te overnachten. Dan installeren we ons bijvoorbeeld in de and beyond lodge.DAG 3 - Vandaag staat de wekker vroeg en rijden we het Ngorongoro Conservation Area in en dalen we de krater af. Net op het moment magische moment dat de zon boven de kraterwanden op komt. Het paradepaardje van het beschermde gebied is ontstaan toen een grote vulkaan twee tot drie miljoen jaar geleden explodeerde en dus op zichzelf stortte. Na onze picknick verlaten we kort na de middag de hooglanden van Ngorongoro en gaan we verder naar de Serengeti. Het prachtige Mantis Siringit luxe Tented camp is uw thuis voor de komende drie nachten. Hier krijgt u ook ieder ontbijt, lunch (box) en diner voorgeschoteld dat in samenwerking met een Belgische chef kok word samengesteld (Axel Janssens).DAG 4+5 - Deze 2 dagen staan uiteraard in het teken van game viewing in Serengeti.

We gaan onder ander op zoek naar de jaarlijkse 'grote trek' van miljoenen gnoes, grant gazelles, thomson gazelles, elands, impala’s en zebra’s ... de grootste migratie van landzoogdieren op aarde. Op dag 5 staat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van uw reis op het programma want in de vroege ochtend word u opgehaald om de sunrise van uit een hete luchtballon mee te maken.

Daarna krijgt u een rijkelijk champagne ontbijt om dan weer verder te gaan met de 'normale' game drive.DAG 6 - Als u nog meer wil, dan gaan we al in de vroege ochtend op stap voor een allerlaatste ochtend-gamedrive in dit mythische park .

Na een stevig ontbijt in de onze lodge neemt onze gids u mee naar de airstrip. Hier neemt u afscheid en gaat u aan boord van een klein vliegtuig dat u terugbrengt naar Arusha, waar de reis op het vaste land begonnen was. Een aansluitende vlucht naar de Zanzibar staat reeds voor u klaar. Wij brengen u naar uw eigen luxe villa (joya beach suites & villas). Daar staan uw persoonlijke butler, kok en tuinman voor u al te wachten om u de komende 3 dagen u de meest ontspannen tijd van uw leven te geven. DAG 7/9  De komende dagen kan u er voor kiezen om lekker niets te doen of u kan ook uiteraard bij ons nog een extra excursie bij nemen, zoals snorkelen, zwemmen met dolfijnen of schildpadden of een bezoek aan 1 van de vele andere eiland in de buurt.

Onze partner daar staat ter uwe dienst. Echter aan alle sprookjes komt een einde en zullen wij u volledig uitgerust naar de luchthaven terug brengen.


9 dagen luxe safari 2 personen p.p. in euro 4 personen p.p. in euro 6 personen p.p. in euro
laag seizoen (november-mei) 5370,- 4580,- 4100,-
hoog seizoen (juni-oktober) 5770,- 5000,- 4510,-

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn. De prijs van uw overnachtingen, benzine, taxen ... zijn door de pandemie op dit moment zeer laag dus is het nu hét moment om een safari vast te leggen.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engels en Nederlandstalige gids/chauffeur en privé fotograaf in een 4WD safari-voertuig

- de 2 binnenlandse vluchten

- alle vermelde maaltijden vol pension (8x ontbijt, 5x lunch en 9x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

- een ultra groot en dik foto-album die naar u thuis word opgestuurd (t.w.v. 180 euro)

- alle foto's full-size zonder logo en vrij van copyright

- luchtballon safari met luxe champagne ontbijt (t.w.v. 585 euro)

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- vaccinatiekosten

- reis- en annuleringsverzekering


 “Afrika is mystiek; het is wild; het is een zinderend inferno ...  het is wat je wilt, en het is bestand tegen alle interpretaties. Het is het laatste overblijfsel van een dode wereld of de bakermat van een glanzende nieuwe. Voor veel mensen, en voor mezelf, is het gewoon thuis.”

* Beryl Markham