VERY LAST MINUTES: - 30%

LOW BUDGET 4-daagse safari

(TARANGIRE, MANYARA en NGORONGRO)

Dag 1 - Aankomst op Kilimanjaro airport vanuit Europa en indien nodig (in functie van de vlucht) een overnachting in Arusha (KIBOKO LODGE/US river). Het is 40 km rijden naar Arusha met een transfer die we persoonlijk verzorgen.



Dag 2 - Na het ontbijt maken we kennis met onze Safari-gidsen en 4x4 (Toyota Land-cruiser) en krijgt u een briefing van de reis. We vertrekken richting Tarangire NP. Het is ongeveer 3 uur rijden (160 km verharde weg). Rond 11u komen we aan in Tarangire National Park. Hoewel dit NP één van de slechts 5 parken op het soms hectische 'noordelijke circuit' van Tanzania is, wordt het vaak overgeslagen maar dit is en blijft ons favoriete park.

Het meest voor de hand liggende kenmerken van het park is de permanente Tarangire-rivier waar we een picknicken langs doen.

Tegen het vallen van de avond verlaten we het park om onze tentjes binnen het park te gaan opslaan en ons diner te koken.



Dag 3 - Na het ontbijt rijden we naar lake Manyara. Ook deze keer zijn het goeie verharde wegen en na anderhalf uur (100km) komen we al bij de Noordelijke gate aan. Het wildlife van Lake Manyara omvat net als in Tarangire hier ook een vrij groot aantal olifanten, nijlpaarden, buffels en gnoes .... samen met heel veel giraffes. Overdag nuttigen we ons zelf samengestelde lunchpakket en in de late namiddag verlaten we dit park om onze tentjes in Karatu te gaan opslaan en ons diner te bereiden.


Dag 4 - Na het zeer vroege ontbijt verlaten we Karatu en rijden een 10-tal km verder om deze keer de Ngorongoro-krater af te dalen. Het is een magisch moment wanneer de zon boven de kraterwand op komt. Rond 14u brengen we u terug naar de luchthaven maar we kunnen voor u ook nog enkele dagen Zanzibar regelen. Een kleine vlucht van amper een uur en u bent al ter plaatse. Ook regelen we daar naast het gastenverblijf ook de transfer. Ook extra excursies behoren tot de mogelijkheden, door WOW  georganiseerd.


4 dagen lowbudget safari 2 of 3 personen p.p. in euro 4 tot 6 personen p.p. in euro
(januari-december) 1030,- 888,-

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn. De prijs van uw overnachtingen, benzine, taxen ... zijn door de pandemie op dit moment zeer laag dus is het nu hét moment om een safari vast te leggen.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engels of Nederlandstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- alle vermelde maaltijden en dranken (3x ontbijt, 4x lunch en 4x diner) behalve op dag 4 voor uw vlucht

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

Vaccinatiekosten

- Reis- en annuleringsverzekering


 Suzanne: "Een fantastische ervaring die we niet snel zullen vergeten. Onze eigen chef-kok Monsuja bereidde iedere dag heerlijke en gevarieerde maaltijden! Bedankt JADORE SAFARIS!"