Goedkopere alternatieven dan op safari (zelf ondervonden).
We horen het maar al te vaak ... "waarom is op safari gaan zo duur?" Er zijn veel redenen maar misschien de belangrijkste is deze:
READY 4 THE SUMMER - YES WE CAN !!!!
- Weetjes over fauna, flora, de parken, de landen, de stammen, corona in de reiswereld ....
- Tips op safari of COVID-19 in Oost-Afrika.
- Verhalen over ons avontuur in Tanzania.
Wil je nog meer weten over JADORE SAFARIS belevenissen? Inspanningen om het natuurbehoud in Afrika te verbeteren?
Meld u aan voor onze "SAFARI PRAATJES", voor zorgvuldig geselecteerde artikelen, nieuws en meer.
We horen het maar al te vaak ... "waarom is op safari gaan zo duur?" Er zijn veel redenen maar misschien de belangrijkste is deze:
We begrijpen de uitdaging van een overvloed aan info en het maken van hartverscheurende keuzes volledig! Niemand wil een zeldzame kans missen om te zien wat je zou willen zien.
Er was eens een koppel die bij hun jaarlijkse vakantie iedere keer een ander land verkoos om op reis te gaan. Elk om beurt kozen ze een bestemming uit.
Op amper 3km van de ingang van Arusha National Park. Met langs de ene kant Mount Meru en langs de andere kant Kilimanjaro als décor.
De vraag misschien is wat ecotoerisme nu precies in houd? Het betreft het verantwoord reizen naar natuurgebieden waarbij het milieu beschermd blijft en het welzijn van de plaatselijke bevolking ondersteund wordt … zeg maar culture vorming.
Dicht bij de nijlpaarden en flamingo's in het meer komen doe u door er in te varen. Als u van daar uit naar het vaste land kijkt ziet u misschien ook zebra's, gnoes en giraffen.... Of u gaat aan wal, stapt uit en wandelt er gewoon tussen.
Bijvoorbeeld in Oeganda genereren nationale parken doorgaans 88% van hun inkomsten uit de toegangsprijzen van de toeristen.
Is het de eindeloze kudde van de wilde hoevedieren, terwijl ze regenbuien volgen op zoek naar vers water en gras in dit uitgestrekte, stoffige continent? Of de geluiden van de bush met een rondsluipend luipaard?
Bijna elk kind ter wereld zou dit prachtige beest onmiddellijk moeten kunnen herkennen, met zijn zware grijze huid en prominente hoorn op zijn snuit. Het wordt echter ernstig bedreigd in het wild en dreigt snel uit te sterven als er niets wordt gedaan om dit dier in zijn benarde situatie te helpen.
Het zien van de Kilimanjaro is een once in a lifetime kans bij een bezoek aan Tanzania. Iedereen moet die kans kunnen krijgen om het te ervaren. Ook al heb je geen hoog fitness niveau, niet veel tijd of heb je vlug last van hoogteziekte.
Af en toe zijn we zo verbluft van een lodge dat we er al eens een blog durven over schrijven. Het niet altijd de prijs/luxe/kwaliteit waarin een gastenverblijf kan uitblinken, maar ook de charme van de lodge kan er ons toe aanzetten om in onze spreekwoordelijke pen te kruipen.
Natuurlijk kost het misschien een paar euro's meer, maar met het soort exclusiviteit en de authentieke ervaring die je zult hebben, is het elke cent zeker de moeite waard. Maar hoe komt het nu precies dat alles ZO duur is? Wij onderzochten het even voor u ...
Onlangs waren we tijdens onze zoveelste 3 weken op verkenning in Kenia en "ons" Noorden van Tanzania te gast in deze villa.
Deze bewegen is in een jaarlijks patroon, dat redelijk voorspelbaar is, door gans het Serengeti gebied. Ze migreren constant op zoek naar verse begrazing en water van betere kwaliteit.
Ook dit meer staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is niet voor niets het beroemdste meer van Kenia.
De rit naar Lake Natron duurt ongeveer 2 tot 4 uur vanaf Mto wa Mbu (naast Lake Manyara). Je concentreert je al snel op het landschap want als je rondkijkt zijn de uitzichten spectaculair.
Serieus: veel van onze meest geliefde soorten, zoals zelfs onze gewone huismus, worden momenteel bedreigd, dus Go Birding Day is een kans om de aandacht te vestigen op de benarde situatie van enkele van onze meest geliefde soorten.
Ook al mag hij dan “the lion king” worden genoemd, word een mannetje in het wild slechts 10 jaar oud. Zelfs al was 'the kill' door een vrouwtje zal hij de prooi altijd voor zichzelf op eisen.
Er zijn momenteel drie soorten olifanten verspreid over Afrika en Azië: de Afrikaanse savanneolifant, de Afrikaanse bosolifant en de Aziatische olifant. Allen worden ze al lang gewaardeerd in de menselijke cultuur, bewonderd om hun wijsheid, kracht en sociale aard.
Zoo is eigenlijk een afkorting voor Zoological Garden, en wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar het moderne concept van een dierentuin. Wie weet, misschien zullen onze dierentuinen ooit zo modern zijn, dat ze vol exotische en buitenaardse wezens uit andere planeten zitten?
Op 25 maart 2021 kwam de verantwoordelijke International Union for Conservation of Nature (IUCN) met zeer slecht nieuws naar buiten. Op dit moment zijn de Afrikaanse olifanten ook in de hoogste categorie van uitsterven bedreigd en dus op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten. De kleine bosolifant is zwaar en zijn verwant, de savanneolifant, wordt iets minder met uitsterven bedreigd.
Nadat het internationaal in 2020 reeds werd bekroond, werd Serengeti National Park door Trip Advisor deze week nog eens tot het beste nationale park ter wereld uitgeroepen. Op nummer 1 van de 25 nationale parken, met Tarangire (onze persoonlijke favoriet) op plaats 3. Voor JADORE SAFARIS reden om 's werelds bekendste park eens onder de loep te nemen.
Wanneer je naar Tanzania komt en de grootste nationale parken bezoekt, ontmoet je mensen die kleurrijke traditionele klederen dragen en die samen met hun koeien in houten, lemen of lavazand huizen wonen. Zoals bijvoorbeeld de masai-stammen met traditionele kettingen, oorbellen en felgekleurde shúka-kleding (om roofdieren op afstand te houden).
Experts geloven dat het moderne nijlpaard al ongeveer 8 miljoen jaar lang in Afrika aanwezig is. Hoewel ze lijken op paarden en varkens, zijn ze in feite het nauwst verwant aan walvissen, dolfijnen en bruinvissen ... geen wonder dus dat ze zo goed hun adem onder water kunnen inhouden! In de 20e eeuw werden pogingen ondernomen om nijlpaarden in de VS te introduceren.
Het "nieuwe normaal" zal eens we het 'normaal' vinden, misschien niet zo veel verschillen dan het 'oude'. Als er een moment komt dat reizen weer veilig is gebleken en we meer gaan reizen, moet u ervoor zorgen dat Oost-Afrika bovenaan uw reislijst komt te staat.
We kunnen met recht zeggen dat men hier het virus onder controle heeft .... of had. Maar dan wel op een alternatieve Afrikaanse manier. Dat de Tanzaniaanse overheid geen corona cijfers meer bekend maakte was om paniek onder de bevolking te voorkomen.
De reisindustrie was één van de eerste slachtoffers van de COVID-19-pandemie, maar gelukkig zijn er door het vaccin stilletjes aan betere vooruitzichten. Binnenkort (binnen enkele maanden) zullen we de wereld weer verkennen. Nu de verspreiding van het vaccin op hang gekomen is, groeit ook ons verlangen om te reizen.
Aangezien we zeker allemaal te maken hebben met de gevolgen van de Coronavirus-pandemie (zij het op veel verschillende manieren), willen we u graag laten weten hoe u kunt helpen om Afrikaanse safari-landen als Tanzania een beetje te steunen.
De Red List-update van dit jaar (2020) brengt het nieuws dat drie fascinerende iconische Afrikaanse savanne-roofvogelsoorten alarmerend snel afnemen als gevolg van meerdere bedreigingen.
Hoewel Tarangire 1 van de slechts 5 parken op het soms hectische 'noordelijke circuit' van Tanzania is, wordt het vaak overgeslagen of minder dan 1 dag bezocht. Jammer is dit want dit golvende gebied van 2800 km² bied alles wat je van een nationaal park kan of mag verwachten. Als je überhaupt besluit om naar Tarangire te komen, dan raden we je aan om een paar dagen en ook in het zuiden van het park door te brengen.