• Everything in Africa bites... but the safari bug is worst of all!

Safari-praatjes en wist je datjes.

- Weetjes over fauna, flora, de parken, de landen, de stammen, corona in de reiswereld ....

- Tips op safari of COVID-19 in Oost-Afrika.

- Verhalen over ons avontuur in Tanzania.

 

Wil je nog meer weten over JADORE SAFARIS belevenissen?  Inspanningen om het natuurbehoud in Afrika te verbeteren?

Meld u aan voor onze "SAFARI PRAATJES", voor zorgvuldig geselecteerde artikelen, nieuws en meer.


Mkomazi .... of beter Giraffic park?

Mkomazi is een Tanzaniaans nationaal park die nog niet zo lang bestaat en dat heeft zo zijn redenen. We waren er onlangs te gast en maakten onder meer een fotoreportage van dit unieke (nog onbekende) stuk reservaat.

Lees meer »

Waarom is Afrika zo bijzonder?

Is het de eindeloze kudde van de wilde hoevedieren, terwijl ze regenbuien volgen op zoek naar vers water en gras in dit uitgestrekte, stoffige continent? Of de geluiden van de bush met een rondsluipend luipaard? 

Lees meer »

22 September = WERELD NEUSHOORN DAG

Bijna elk kind ter wereld zou dit prachtige beest onmiddellijk moeten kunnen herkennen, met zijn zware grijze huid en prominente hoorn op zijn snuit. Het wordt echter ernstig bedreigd in het wild en dreigt snel uit te sterven als er niets wordt gedaan om dit dier in zijn benarde situatie te helpen. 

Lees meer »

Veel makkelijker dan hem te beklimmen ...

Het zien van de Kilimanjaro is een once in a lifetime kans bij een bezoek aan Tanzania. Iedereen moet die kans kunnen krijgen om het te ervaren. Ook al heb je geen hoog fitness niveau, niet veel tijd of heb je vlug last van hoogteziekte. 

Lees meer »

Lodge in de kijker ... Die van BILASHAKA.

Af en toe zijn we zo verbluft van een lodge dat we er al eens een blog durven over schrijven. Het niet altijd de prijs/luxe/kwaliteit waarin een gastenverblijf kan uitblinken, maar ook de charme van de lodge kan er ons toe aanzetten om in onze spreekwoordelijke pen te kruipen.

Lees meer »

Waarom op safari gaan niet goedkoop is.

Natuurlijk kost het misschien een paar euro's meer, maar met het soort exclusiviteit en de authentieke ervaring die je zult hebben, is het elke cent zeker de moeite waard. Maar hoe komt het nu precies dat alles ZO duur is? Wij onderzochten het even voor u ...

Lees meer »

The greatest show on earth.

Deze bewegen is in een jaarlijks patroon, dat redelijk voorspelbaar is, door gans het Serengeti gebied. Ze migreren constant op zoek naar verse begrazing en water van betere kwaliteit.

Lees meer »

24 april = GO BURDING DAY

Serieus: veel van onze meest geliefde soorten, zoals zelfs onze gewone huismus, worden momenteel bedreigd, dus Go Birding Day is een kans om de aandacht te vestigen op de benarde situatie van enkele van onze meest geliefde soorten.

Lees meer »

Red de olifanten dag op 16 april.

Er zijn momenteel drie soorten olifanten verspreid over Afrika en Azië: de Afrikaanse savanneolifant, de Afrikaanse bosolifant en de Aziatische olifant. Allen worden ze al lang gewaardeerd in de menselijke cultuur, bewonderd om hun wijsheid, kracht en sociale aard.

Lees meer »

8 April = ZOO LOVERS DAY

Zoo is eigenlijk een afkorting voor Zoological Garden, en wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar het moderne concept van een dierentuin. Wie weet, misschien zullen onze dierentuinen ooit zo modern zijn, dat ze vol exotische en buitenaardse wezens uit andere planeten zitten?

Lees meer »

Ook de olifanten dreigen uit te sterven.

Op 25 maart 2021 kwam de verantwoordelijke International Union for Conservation of Nature (IUCN) met zeer slecht nieuws naar buiten. Op dit moment zijn de Afrikaanse olifanten ook in de hoogste categorie van uitsterven bedreigd en dus op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten. De kleine bosolifant is zwaar en zijn verwant, de savanneolifant, wordt iets minder met uitsterven bedreigd.

Lees meer »

15 februari is nijlpaarden dag

Experts geloven dat het moderne nijlpaard al ongeveer 8 miljoen jaar lang in Afrika aanwezig is.  Hoewel ze lijken op paarden en varkens, zijn ze in feite het nauwst verwant aan walvissen, dolfijnen en bruinvissen ... geen wonder dus dat ze zo goed hun adem onder water kunnen inhouden! In de 20e eeuw werden pogingen ondernomen om nijlpaarden in de VS te introduceren.

Lees meer »

De toekomst van reizen en safari's ...

Het "nieuwe normaal" zal eens we het 'normaal' vinden, misschien niet zo veel verschillen dan het 'oude'. Als er een moment komt dat reizen weer veilig is gebleken en we meer gaan reizen, moet u ervoor zorgen dat Oost-Afrika bovenaan uw reislijst komt te staat.

Lees meer »

TARANGIRE NP, ONZE FAVORIET

Hoewel Tarangire 1 van de slechts 5 parken  op het soms hectische 'noordelijke circuit' van Tanzania is, wordt het vaak overgeslagen of minder dan 1 dag bezocht. Jammer is dit want dit golvende gebied van 2800 km² bied alles wat je van een nationaal park kan of mag verwachten. Als je überhaupt besluit om naar Tarangire te komen, dan raden we je aan om een ​​paar dagen en ook in het zuiden van het park door te brengen.

Lees meer »