5 dagen safari TANZANIA 

(TARANGIRI + SERENGETI)


DAG 1 - U word persoonlijk door ons (of eventueel een andere JADORE SAFARIS  medewerken) van de luchthaven afgehaald en wij brengen u tot het gastenverblijf van uw keuze. Bij late vluchten (KLM) is dit in Usariver.

(MidRange/AFRICAN VIEW  LODGE   SemiLux/MOUNT MERU GAME LODGE   Lux/MACHWEO VILLA)

Wanneer uw vlucht vroeger op de dag plaats vind zijn er nog vele meerdere opties richting ARUSHA town.

(MR/MVULI HOTEL  SL/KAHAWA  HOUSE   L/ELEWANA COFFEE LODGE  DAG 2 - In de ochtend wordt u verwelkomd door uw Engelstalige (of Nederlandstalig)  gids/chauffeur. Na ongeveer 3 uur rijden bereikt u het Tarangire National Park.  Hier leven de grootste kuddes olifanten uit het noorden van Tanzania en met een scala aan omgevingen en goed wild, is het vogelleven van Tarangire met meer dan 500 geregistreerde soorten ook zeer gevarieerd. Dit is trouwens ook onze favoriet. Na uitgebreide gamedrive in het park bereikt u in de late namiddag het ANG'ATA  CAMP (SL).

MR kozen we in dit voorbeeld voor de BURUNGE LODGE en in L zijn dit de NASIKIA CAMPS.

Geniet daar van een prachtige zonsondergang en ontspan in de gezellige lounge of maak kennis met het knapperende kampvuur. U verblijf is overal en altijd  volpension.DAG 3 - Vandaag staat de wekker vroeg en rijden we door het Ngorongoro Conservation Authority Area. Zo gaat het verder naar de Serengeti. Het prachtige NASIKIA NAONA luxe Tented camp is uw thuis voor de komende 2 nachten.  In het gevel u voor SL gaat dan staat het ACACIA  LUX CAMP klaar voor u.DAG 4 -  Deze dag staan uiteraard in het teken van game viewing in Serengeti.

We gaan onder ander op zoek naar de jaarlijkse 'grote trek' van miljoenen gnoes, grant gazelles, thomson gazelles, elands, impala’s en zebra’s ... de grootste migratie van landzoogdieren op aarde. Vandaag  staat ook letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van uw reis op het programma want in de vroege ochtend kan u worden opgehaald om de sunrise van uit een hete luchtballon mee te maken. 

Daarna krijgt u ook nog een rijkelijk champagne ontbijt om dan weer verder te gaan met de 'normale' game drive.

(deze vlucht is een optioneel kost van 550 euro pp)DAG 5 -  Vandaag zullen we jammer genoeg terug richting Arusha moeten keren. Dit word een lange rit maar dit betekend mogelijks nog niet het einde van uw reis want een vliegtuig kan optioneel al namelijk klaar staan om u naar Zanzibar te gaan brengen. 


5 dagen safari prijs in euro pp (met 2) prijs in euro pp (met 4) prijs in euro pp (met 6)
basic 2390 1795 1620
MidRange 3005 1905 1745
SemiLux 2900 2435 2240
Luxe 5495 5110 4955

Laag seizoen (november-mei) 10 tot 20% goedkoper.


Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 en de wisselende koersen van euro en dollar, zijn de prijzen sterk schommelend (maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn). Ook zijn de voorgestelde hotels maar een voorbeeld en kunnen Luxe ook met Mid-Range en Semi-Lux worden gecombineerd.

 

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engelstalige (of tegen een meerprijs Nederlandstalige)  gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- alle vermelde maaltijden vol pension (4x ontbijt, 4x lunch en 4x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

- vaccinatiekosten

- reis- en annuleringsverzekering


Op de luchthaven werden we door Koen en Katja persoonlijk verwelkomd en ook tijdens de eerste dagen waren ze van de partij 

* Nancy VH