18 dagen safari, cultuur en strand vakantie

(West Kilimajaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Serengeti, Ngorongoro en Zanzibar)


DAG 1 - Aankomst op Kilimanjaro airport met een overnachting in Moshi. We kozen voor u in dit voorbeeld  de WERU WERU RIVER LODGE.  Wij verzorgen ook persoonlijk de transfer … het is ongeveer 40 km rijden van de luchthaven tot Moshi.

Deze dag hangt een beetje af van de vlucht die u verkoos. Bijvoorbeeld via KLM komen jullie pas bij donker (rond 8u) aan …DAG 2 - Vandaag maken we ons voor een verbindingsrit van ongeveer 2u en nadat jullie rustig hebben ontbeten halen we jullie rond 10u op. Na de hot-lunch gaan we al onze eerste activiteiten doen. Dit namelijk in echte Masai stijl en bij echte Masai krijgers…

We doen dit in de OSILIGILAI MAASAI LODGE. Kort na de middag doen jullie een kleine klim naar de heuvel top waar er een mooi uitzicht over Kilimanjaro en Mount Meru te zien is. Vervolgens leren jullie over de kruidentuin die ze hier hebben gemaakt en tegen de avond kan er na het diner bij het kampvuur afgesloten worden.DAG 3 - Deze dag staat in het teken van deze Masai stam. Wat er vandaag allemaal op het programma staat:

- Ochtend dans bij zonsopgang

-Meditatie en sauna moment

-Een natuurwandeling

-Samen speerwerpen

- En dit alles in oudenthieke Masai stijl …DAG 4 - Voor de eerste keer op safari…

Na een verbindingsrit van ongeveer 240 km (5u rijden) via voor 80% goed verharde wegen komen we hier kort na de middag aan.

Tarangire NP werd onlangs nog verkozen tot het 3de mooiste park van Afrika en is ook onze favoriet.

Bijzonder grote aantallen olifantenkuddes (soms tot wel 80) komen hier samen, evenals veel zebra’s. Centraal ligt de gelijknamige “droge” rivier waar vooral heel veel dieren op af komen om te drinken. Ook op de picknick site hebben jullie hier een fantastisch zicht op …

Overnachten doen we in het SANGAIWE TENTED CAMP.DAG 5 - Vandaag vroeg uit de veren, vlug een kop koffie, om dan samen met de lokale gids van het camp met een wandelstok in de aanslag, een korte maar krachtige klim (in 3 fases) aan te vatten. Boven op de heuvel waar alle tenten aan de voet er van zijn geplaatst en met zicht op het Burunge meer zien jullie de sunrise (de zon op komen).

We keren terug om dan pas te ontbijten.

We rijden verder en ook deze keer zijn het goeie verharde wegen en na een dik uur (80km) komen we al in Mto wa Mbo aan.

Rond 10u kunnen jullie al op de fiets (of te voet) een cultural tour doen. Tussen in is er lunch bij de “mamas”. Een rijkelijk lokaal buffet met onder meer ‘chips mayai’. Daarna worden er nog eens 2u in een schooltje, een koffiebranderij, tussen bananenplantages en oude ambachten door gebracht. Op het einde word er met lokaal gebrouwen bier gevierd dat jullie de finish haalden …

We keren vroeg (rond 15u) al terug om te bekomen en te genieten van jullie mooie hotel. In de BEST VIEW LODGE worden we verwacht en staat naast het rijkelijke diner ook een kleine villa voor jullie klaar.DAG 6 - Na het ontbijt verlaten we Manyara en Karatu en rijden dit keer een dikke 100 km verder om de legendarische Serengeti te betreden.  Het is ongeveer 5u over goede maar ook slechte onverharde wegen rijden tot we het centrale Seronera gedeelte bereiken.

Het is het BAOBAB CAMP waar we ons nu gaan installeren.

Na het diner kunt u ontspannen met de geluiden van de savanne.  Meestal is het hier echter zeer stil want dit kamp ligt in ‘ the middle of nowhere’..................alleen de hyena's durven je wel eens wakker te maken.DAG 7 - Dit word een volledige dag in het prachtige Serengeti centraal.

Na het ontbijt verkennen we dit uitgestrekt gebied in één van Afrika's meest ontzagwekkende safarigebieden. Omdat hier niet veel “echte” wegen zijn kan het wild hier geheel ongestoord leven en daardoor ook het hele jaar door uitstekend geschikt voor safari’s.

Daarnaast kan je hier soms wel 25 verschillende wilde katten (leeuw, cheetah, luipaard, serval, caracal) per dag vinden.

We verblijven opnieuw in hetzelfde tentenkamp.


cheetah serengeti jadore safaris

DAG 8 - Na een paar dagen in Serengeti te hebben verbleven staat de Ngorongoro krater nog op ons programma. 

Deze gaan we uiteraard ook afdalen ... op zoek naar neushoorns. 

Dit is een uitgestrekte vlakte, die word doorsneden door kleine riviertjes, moerassen, bossen, en het witte Lake Magadi.

Vroeg in de ochtend verlaten we ons camp met de bedoeling van rond 10u tot 18u te kunnen game-driven in dit UNESCO wereld erfgoed.

Overnachten doen we in het charmante ACACIA CASTLE …DAG 9 - Dit word jammer genoeg de laatste dag op Tanzaniaanse bodem. Maar er is meer: Zanzibar…

De rit is nog slechts een kleine 3u dus nog even van de laatste sunrise genieten kan er nog wel van af …

In ieder geval gaat jullie vliegtuig richting ZZB rond 1PM de lucht in, en na amper een uur zijn jullie er al.

Daar staat iemand jullie al op te wachten en worden jullie naar het NEW TEDDY'S ON THE BEACH  gebracht. Zoals de meeste landen in Oost-Afrika nabij de evenaar, heeft Zanzibar gelijke dagen en nachten van elk 12 uur met dagtemperaturen altijd tussen de 27 en 30 graden.

U kunt hier dus 8 volle dagen benutten om niets of juist nog meer te gaan doen.DAG 10-18 Naast het gastenverblijf organiseren wij ook de transfer die door het resort zal worden verzorgt en er zijn ook nog diverse extra excursies die hier kunnen worden ondernomen. (de dag van te voor te boeken)

Bijvoorbeeld het bezoeken van Prison Island. Het eiland zal jullie verbazen vanaf de eerste minuut dat u aankomt. Prison Island heeft een fascinerende geschiedenis, zoals een nooit gebruikte gevangenis. U zal vele bijzonderheden ontdekken, met één daarvan zeker de reuzenschildpadden die dit paradijselijke eiland bewonen.

Op dag 18 brengen we u terug naar de luchthaven en keert u terug huiswaarts.


18 dagen safari, cultuur en strand Tanzania/Zanzibar met 2 personen pp in euro met 4 personen pp in euro met 6 personen pp in euro
juni-oktober 4950 4395 4225

Laag seizoen (november-juni) 10 tot 20% goedkoper.


Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 en de wisselende koersen van euro en dollar, zijn de prijzen sterk schommelend (maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn). Ook zijn de voorgestelde hotels maar een voorbeeld en kunnen Luxe ook met Mid-Range en Semi-Lux worden vervangen of zelfs gecombineerd.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engelstalige (of tegen een meerprijs Nederlandstalige) gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- de binnenlandse vlucht

- alle vermelde maaltijden vol pension (17x ontbijt, 8x lunch en 8x diner), behalve vanaf dag 9 op Zanzibar is op basis van BnB.

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- vaccinatiekosten

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

- toeristentaxen op Zanzibar (1 USD per persoon per dag)

- reis- en annuleringsverzekering


“Als je Afrika verlaat, terwijl het vliegtuig opstijgt, heb je het gevoel dat je meer dan een continent verlaat ... je een gemoedstoestand achterlaat. 

Wat je ook te wachten staat aan het andere eind van je reis, het zal van een andere orde van bestaan ​​zijn.”

* Francesca Marciano