Waarom op safari gaan niet goedkoop is.

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 20:25

Elke ervaring in Oost-Afrika is wel altijd de prijs waard.

Natuurlijk kost het misschien een paar euro's meer, maar met het soort exclusiviteit en de authentieke ervaring die je zult hebben, is het elke cent zeker de moeite waard. Maar hoe komt het nu precies dat alles ZO duur is? Wij onderzochten het even voor u ...



De parktarieven in Afrika zijn hoog en altijd hoger voor niet-Afrikaanse inwoners.

Deze prijs wordt bepaald door de overheid van het land. Zoals in Serengeti (Tanzania), betalen volwassen toeristen elk 80  USD (65 euro) voor 24 uur, terwijl expats/inwoners 30 USD betalen en inwoners van Oost-Afrika slechts 10000 TZ's betalen (ongeveer 4,37 USD).

Als u in een park verblijft, zijn er ook concessievergoedingen die voor toeristen tot wel 50 euro per persoon per dag kunnen gaan.

De park fees zijn hoog, maar ze worden wel gebruikt om de natuur te beschermen.

Als u meer wilt weten over parktarieven, vindt u hier een volledige lijst met TANAPA-tarieven voor 2022.



Kampen en lodges  worden altijd geboekt op basis van volpension.

De reden hierom is omdat je meestal toch geen toegang hebt tot restaurants buiten het kamp of de lodge. Bovendien ben je ook meestal in "the middle of nowhere".  Aangezien je geen andere keuze hebt, moet je echt volpension gaan.

Het voordeel hiervan is dat je je nooit of nergens  zorgen hoeft te maken over eten. Het gastenverblijf is altijd op de hoogte dat u er aan komt en er wordt door JADORE SAFARIS rekening gehouden bij boeking omtrent dieetbeperkingen of speciale wensen.

Vul het dus gerust (voor u vertrekt) in ons boekingsfiche in.



Vergunningen voor het bouwen van lodges en het kunnen (of mogen) rond rijden in de nationale parken  zijn duur.

Dit wordt dus ook in uw (en bijgevolg onze) prijs doorberekend en verrekend.



Het ene land of beroemde park is al wat exclusiever dan het andere ...

Zo zijn er de parken van Tanzania, die waarderen zowel exclusiviteit als de authenticiteit van het wild. Vandaar dat het aantal bezoekers, evenals het aantal voertuigen en lodges in bepaalde parken, ondanks de ongelooflijke uitgestrektheid toch beperkt is.

Geen wildgroei aan gastenverblijven en dit draagt ​​dus weer bij aan de hogere kosten.



Vluchten naar Afrika uit Westerse landen zijn duurder dan een city-trip naar Barcelona.

Hoewel ruim en beschikbaar in de meeste grote steden ter wereld, zijn nog steeds schaars.

Natuurlijk, hoe meer concurrentie, hoe lager de prijs. Sinds  COVID-19 zijn nu alle prijzen wel historisch laag te noemen. En bovendien worden er tegenwoordig zeer flexibele regels toegepast. Omboeken of zelfs annuleren kan je in een handomdraai. 

Lokale vluchten (domestic flights) gebeuren in Oost-Afrika in eerder kleine vliegtuigen. Toestellen van 12 tot maximum 160.



De infrastructuur van Afrika is nog niet altijd zo geavanceerd.

In vergelijking met andere toeristische landen zoals de VS, Europa en zelfs enkele andere Noord of Zuid- Afrikaanse landen, heeft Oost-Afrika geen infrastructuur zoals snelwegen, verschillende spoorlijnen en veel luchthavens.

Het meeste vervoer gebeurd dus over de weg. Er zijn reeds vele schitterende nieuwe wegen van stad naar stad maar in de parken is alles authentiek, dus onverhard. Niet zoals in andere beroemde parken (zonder namen te noemen) waar men netjes asfalt door het nationale park giet, om het comfort van de tourist te verhogen. Taferelen zoals leeuwen die bij regenval op de loer liggen, wachtend tot een giraffe een uitschuiver maakt zijn dus niet 'natuurlijk' meer te noemen.

Omdat dergelijke (slechtere) wegen voor mens en machine harder zijn, zijn de kosten voor het onderhoud (of het rijden van lekke banden) ook duurder in dit deel van Afrika.



Maar is het dan zijn geld waard? JA!

Kenia, Oeganda en Tanzania diende als inspiratie of decor voor de  van de klassieke films The Lion King, out of Africa en Tarzan .

Het is de thuisbasis van meer dan 200 etnische groepen die totaal vreedzaam naast (of eerder onder) elkaar leven.

Afrika's grootste meren, waaronder het Tanganyika meer (dat bekend staat om zijn unieke vissoorten) of het Victoria meer (zo groot als Belgie) of de kleinere meren (Nakuru, Naivasha, Natron, Manyara ...) waar in de winter duizenden grote vogels overwinteren zijn altijd een spektakel om te aanschouwen. 



De thuisbasis van hoogste berg van Afrika kan je hier bekijken (of beklimmen).

's Werelds hoogste vrijstaande berg: de Kilimanjaro (het "dak van Afrika") staat samen met de 2de hoogste berg (mount Meru) in Moshi/Arusha. Deze kan je trouwens in het Zuid-Oosten van Kenia ook bewonderen. 

Het is bekend dat je hier de grootste dierenpopulatie ter wereld per vierkante meter vind. De Ngorongoro-krater heeft de dichtste wildlife bevolking en dit is de thuisbasis van de iconische Great Wildebeest Migration, 1 van de 7 natuurwonderen en wordt beschouwd als 'the greatest show on earth" tussen Serengeti en Masai Mara.

Oost-Afrika heeft ook meer dan 20% van Afrika's zoogdierpopulatie ... dus dit is je kans om de machtige Afrikaanse olifanten en leeuwen, samen met de andere leden van de big 5 recht voor je ogen te aanschouwen.



Kortom: nog uniekere ervaringen, in tegenstelling tot andere landen in de wereld.

De perfect uitgestippelde JADORE SAFARI dwars door diverse landschappen vormen enkele van de meest verheerlijkende verzichten ter wereld. De adembenemende natuur is ongeëvenaard en zo voortreffelijk ... vandaar iets dat je nergens anders zal vinden.

Of je nu de iconische parken zoals de Serengeti bezoekt, de prachtige witte zandstranden in Zanzibar verkent of de best bewaarde geheimen buiten de gebaande paden ontdekt of een rondreis maakt door het klassieke Noorden, "ons" Tanzania zal je zeker net als Kenia, Oeganda of Malawi verbazen.



Een once-in-a-lifetime ervaring om zulke iconische bezienswaardigheden te zien.

Maar de prijs.??? Ja, laten we eerlijk zijn: safari's in Oost-Afrika (en vooral in Tanzania) zijn over het algemeen prijzig in vergelijking met andere 'gewone' vakantiebestemmingen.

De vraag is gesteld en hopelijk kreeg u in deze blog een beter inzicht waarom op safari gaan niet goedkoop is.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.