Lodge in de kijker ... Die van BILASHAKA.

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 21:10

 ... hier komen we beslist nog terug .

Af en toe zijn we zo verbluft van een lodge dat we er al eens een blog durven over schrijven. Het niet altijd de prijs/luxe/kwaliteit waarin een gastenverblijf kan uitblinken, maar ook de charme van de lodge kan er ons toe aanzetten om in onze spreekwoordelijke pen te kruipen.In Kenia, bij het meer van Naivasha, op slechts 2u rijden van Niarobi.

We verbleven hier maar liefst 5 nachten op deze prachtige plek. Bij aankomst stond de enorme tuin al vol met zebra's dus een mooier begin kan je je amper inbeelden. Maar daar bleef het als het over wilde dieren op aan komt niet bij.Niet alleen overdag maar ook tijdens de nacht zullen allerlei dieren zomaar opduiken. 

Iedere avond doen enkele nijlpaarden letterlijk hun ‘walk in the park’ om van het groene gras te komen grazen en kwamen giraffen op enkele meters van de kamer zich van het voedsel van de bomen rond het zwembad te goed doen. Geen zorgen want echt gevaarlijke dieren zijn er niet en er is altijd security in de buurt en die ’s nachts ook patrouilleren en een kampvuurtje stoken. Ze nemen je als je dat wil ook mee naar andere delen van de tuin of het geweldige uitzichtpunt boven op de heuvel.Voor vogelaars of vogelspotters is dit ook een waar paradijs.

Na enkele dagen waren we zelf al op stap en kwamen waterbokken, wrattenzwijnen en veel giraffes tegen.  Er zouden hier meer dan 400 vogels huizen. Wij zagen onder meer een hamerkop … een vogel die je niet zo vaak ziet en die trouwens enkel maar in Afrika voor komt.Nog meer dan enkel rustig en mooi ...

Naast het feit dat het hier rustig en mooi is maakte ook de charme van het personeel een danige indruk, vriendelijk en altijd echt tot je dienst. Onze rustieke eenvoudige Masai-geïnspireerde kamer was erg proper en netjes en het kuisen gebeurde zelfs al zingend.

De lodge bevat 5 tweepersoonskamers met elk een eigen badkamer met bad en/of douche.Elke kamer is ingericht in een unieke stijl.

Masai, safari of bolly-wood? Het zijn enkele van de stijlen en elk heeft zijn een eigen terras met uitzicht op de graslanden, acaciabomen en het Naivasha meer. Alsof de klok hier 40 jaar terug in de tijd draaide is voor der rest hier alles zeer koloniaal ingericht. De chef-koks kookten ook 5 dagen na elkaar steeds heerlijk eten. Vooral de “soepe” was om het bord bij uit te likken lekker.  Eerlijk gezegd waren we emotioneel om terug te moeten vertrekken.

Net als we hartelijk werden ontvangen werden we ook weer hartelijk uitgewuifd.

En wat lake Naivasha betreft …. Daar zullen we het later nog wel eens over hebben.

Ondertussen nog enkele foto’s die boekdelen spreken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.