14 dagen safari en strand Kenia

(NAIROBI, NAKURU, NAIVASHA, CRESCENT ISLAND, MASAI MARA, AMBOSELI, TSAVO EAST & WEST, MOMBASA)

DAG 1 - We pikken u in uw hotel of de luchthaven op om direct al aan het 1ste nationale park te beginnen die op enkele kilometer van de hoofdstad is gelegen. Het oudste NP van Kenia, namelijk dat van Nairobi. Nairobi National Park ligt aan de zuidelijke rand van de stad en heeft een overvloed aan dieren in het wild die op sommige plaatsen kunnen worden bekeken (als je het nu leuk vind of niet) tegen een achtergrond van stadswolkenkrabbers. Het is één van de weinige nationale parken op aarde die grenzen aan een hoofdstad. In dit kleine park verblijven we slechts een halve dag. We gaan even gaan lunchen en na de middag  kan u dan kijken voor eventuele verdere activiteiten (Daphne Sheldrick olifantenopvang , Giraf Centre of Nairobi Walken), of besluiten om nog in uw hotel even te relaxen zodat u weer fris bent voor de volgende dagen ,om een lange afstanden te rijden.DAG 2 - Na het ontbijt vertrekken we richting Masai Mara. Per 4X4 op pad voor een rit van 280km (5u) waarvan 30% onverhard.

In het Oloshaiki Camp (of iets gelijkwaardig  in de buurt) schuiven we bij het buffet aan en kruipen we onder de wol in onze bungalow.DAG 3 - Masai Mara National Reserve word vandaag onze ganse dag game-drive. Het werd ooit in 1948 opgericht als een natuurreservaat, bedoeld om de dieren op de savanne van de Serengeti te beschermen en is sindsdien steeds groter gemaakt.

De bekende jaarlijkse migratie van gnoes uit Tanzania met meer dan 1,5 miljoen dieren komt hier aan in augustus en vertrekt in november.DAG 4 - Vandaag vertrekken we heel vroeg  na ontbijt, een kleine 300 kilometer verder naar lake Nakuru waar we kort na de middag aan komen. Als je geluk hebt en voor het meer staat, zie je letterlijk alles door een roze bril. Meer dan 2 miljoen flamingo's strekken zich voor je uit en bedekken het meer met een donzige roze deken. Een uitonderlijk zicht die zich vooral afspeelt tussen oktober en maart. Maar Nakuru heeft meer dan alleen flamingo's. Dit is een vrij groot Nationaal Park en een belangrijk heiligdom voor de Rhino. Zowel zwarte als witte neushoorns zijn hier te vinden. Tegen de avond keren we terug naar onze lodge, deze van Bilashaka.DAG 5 - Een bezoekje aan Crescent Island, die in lake Naivasha ligt. Na een boottocht doen we een game-walk van 2u tussen giraffen, zebra's, nijlpaarden, antilopen en gnoes. Deze dieren werden ooit naar hier meegenomen om "Out of Africa" te filmen en werden hier achtergelaten om te gedijen. Er zijn dan ook geen roofdieren op het eiland. We varen terug en in de rest van de dag houden we een klein rust momentje in de lodge. Lees ook eens onze blog over deze lodge.DAG 6 - Een lange maar vrij gemakkelijke rit met 20% onverhard, naar Amboseli wacht u vandaag. Er zullen stops zijn om de grote kloofvallei nabij Nairobi en de bergtoppen van Kilimanjaro (als het weer het toe laat) te bekijken. Dat maakt dat we al vlug 6u onderweg zullen zijn (340km). Diner en accommodatie is met (mogelijks) zicht op Kilimanjaro in het  Kibo Safari Camp. (of een gelijkwaardig alternatief in de buurt).DAG 7-Amboseli is vandaag onze locatie. Dit Nationaal Park omvat vijf belangrijke leefgebieden voor dieren in het wild (open vlaktes, acaciabossen, rotsachtige doornstruiken, meren en moerassen). Onze picknick doen we trouwens op Observation Hill.DAG 8 - We gaan verder naar Tsavo West National Park, met zijn schilderachtige heuvels en rijke diepe kleuren.  Diner en overnachting in het unieke Sarova lodge. Je kan hier zelfs optioneel samen met een ranger een 2 uur durende nachtelijke game-drive doen. Op zoek naar leeuwen of een luipaard die 's nachts op jacht gaat.DAG 9 - Na nog een korte game-drive  in het Tsavo West met een stop bij de Mzima-bronnen, gaan we verder naar de open savannevlaktes van Tsavo East. Tsavo  National Park is het grootste park in Kenia maar de schaarse vegetatie maakt het wild spotten toch nog toegankelijk. Hier vind je enorme kuddes rode olifanten (rood van het stof/lava) net als de zwarte neushoorn kan hier worden gespot. Diner en accommodatie word de Ashnil Aruba Lodge. Dit is alvast een voorsmaakje via de webcam.DAG 10/14 - Na een laatste ontbijt in de bush en ochtendlijke game-drive kan u zicht stillaan beginnen opmaken voor een relaxerende periode aan de Keniaanse kust van Mombasa. Keuze genoeg aan resorts of hotels, al dan niet gelegen aan Diani-beach.

Voor diegene die graag nog wat cultuur opsnuiven kan er nog een bezoek (met gids) aan het oude Mombasa worden gebracht. Alsook met een bezoek aan fort Jesus. Een boottocht of snorkelen zijn ook optionele excursies die in de mogelijkheid liggen.

Echter zal u de laatste dag uiteindelijk door ons worden afgehaald om via de luchthaven van Mombasa terug te keren naar huis.14 dagen safari en strand in Kenia 2 personen p.p. in euro 4 personen p.p. 6 personen p.p.
laag seizoen (november tot mei) 4100,- 3600,- 2965,-
hoog seizoen (juni tot en met oktober) 5100,- 4625,- 3970,-

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn. Wij kunnen nog vele verschillende lodges aan u voorstellen, die meer in uw budget liggen of die net nog meer luxe bieden.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives, game-walk en boottocht 

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- alle maaltijden vol pension (9x ontbijt, 9x lunch en 9x diner), vanaf dag 10 in Mombasa is op basis van half pension (ontbijt en diner)

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Kenia (online)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

Vaccinatiekosten

- Reis- en annuleringsverzekering

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf


"Vooral blij werden we van de prachtige natuur, de wijdse landschappen en de grote gastvrijheid overal waar we kwamen."

* Kas