Breng ik een cadeautje mee uit Tanzania of niet?

Gepubliceerd op 16 juni 2023 om 00:09

Het is niet altijd makkelijk om iets mee te brengen voor de thuisblijvers of voor u zelf als cadeautje of souvenir. Dus laten wij een handje helpen en u al een beetje voorbereiden wat het mogelijks zou kunnen gaan worden ....

We gaan  een aantal fantastische Tanzaniaanse geschenken mee delen die u kan kopen voor familie en vrienden thuis.


Houtsnijwerk.

Ga altijd direct naar de bron. Dat stelt u in staat om de tussenpersonen die de items duurder maken uit te schakelen en ervoor te zorgen dat u een authentiek stuk koopt. Maar vergeet niet af te dingen om de beste prijs te krijgen. Tot zelfs 60% van de gevraagde prijs is mogelijk. Uiteraard kent u de weg in TZ niet maar wij brengen u wel bij die bron. 

U zal een aantal interessante houtsnijwerken vinden in Tanzania. Deze omvatten maskers, sieraden, beeldjes en veel meer.Schilderijtjes.

Wat is er mooier dan de schilderijen direct op het punt van herkomst te kopen? Elk stuk voegt een decoratief element toe aan je huis, kantoor of waar je ze ook neerzet of hangt. 

Het primaire materiaal is meestal mousseline doek. De speelse artistieke uitingen van de dieren, mensen en landschappen zijn uniek.

Elk schilderij is een rijke uitdrukking van Afrikaanse culturen, folklore en verhalen vertellen. Vaak gemakkelijk herkenbaar aan hun gedurfde vormen, ingewikkelde patronen en levendige kleuren.Tanzaniet.

Vraag advies aan ons over waar u sieraden kunt kopen en wij brengen u er naar toe.  We zullen u doorverwijzen naar gerenommeerde dealers deze authentieke edelstenen aanbieden.  Tanzania produceert trouwens ook diamanten, robijnen, smaragden, granaten, toermalijn en saffieren. De enige wereldwijde bron van tanzaniet is een strook land van slechts 4 km in de buurt van de Kilimanjaro, waardoor deze edelstenen duizend keer zeldzamer zijn dan diamanten ...  zo erg zelfs dat experts voorspellen dat er in de komende 10 jaar geen tanzaniet meer zal zijn. Het is niet goedkoop maar is net zoals bepaalde kunst kan de waarde alleen meer stijgen zo voorspeld men.

Er is ook een klein museum waar we u graag mee naartoe nemen.Koffie.

Koffie uit de noordelijke regio is eerder zoet. Vanuit het zuiden hebben bonen meestal een hogere zuurgraad en een meer bloemig of fruitig profiel. De zoete smaak en het aroma zijn te danken aan de vulkanische bodem en de wisselende hoogten van de koffieplantages. Deze variëren van 1400 tot 1800 meter boven zeeniveau. Wij kunnen u zo mee nemen om een koffie tour, waarbij men de bonen bewerkt tot en met het eind product, de koffie die u drinkt.

Als u iets kent over Oost-Afrikaanse koffie, gaat het allemaal om de uitgesproken en levendige smaak. Maar Tanzaniaanse koffie heeft een aantal interessante fruittonen en een uitstekend smaakprofiel dat er nog eens boven uit springt. 

Ja ... uw cafeïneminnende of coffeeholic familie/vrienden zullen een Tanzaniaans geschenk van Arabica-koffiebonen zeker waarderen.Kruiden.

Originele kruiden zijn uitstekende Tanzaniaans/Zanzibar geschenken voor familie en vrienden. Velen noemen Zanzibar Spice Island, en een rondleiding door een van de vele kruidenboerderijen zou zeker op uw reisschema moeten staan. U zal zien hoe boeren zwarte peper, kardemom, kaneel, kruidnagel, vanille en nootmuskaat verbouwen (om er maar een paar te noemen).

Zanzibar ligt voor de kust van het vasteland van Tanzania, tegenover Dar-as-Salaam. Een veerboot of vliegtuig brengt u naar dit heerlijke eiland, en hierin ligt dus één van de beste bronnen van Tanzaniaanse geschenken voor u...Masai artikelen.

Dit zou een lange lijst kunnen worden want u zal bijvoorbeeld  ook hun kleding opmerken... ze dragen traditionele 'shuka' in felle kleuren. Hun versieringen zijn even kleurrijk: kettingen en oorbellen gemaakt van ingewikkeld kralenwerk. Hopelijk konden we u een beetje van dienst zijn?

Reactie plaatsen

Reacties

Sabine Claeys
een jaar geleden

Bedankt voor de leuke tips !