Goedkopere alternatieven dan op safari (zelf ondervonden).

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 23:59

We horen het maar al te vaak ... "waarom is op safari gaan zo duur?" Er zijn veel redenen maar misschien de belangrijkste is deze:

Conservation fees (bovenop de park fees) worden verwerkt in de kosten van uw safari en worden overgedragen aan nationale parken en grote investeerders of landeigenaren. Door deze tarieven te betalen, financiert u rechtstreeks natuurbehoud en geeft u lokale gemeenschappen een tastbare stimulans om de magische ecosystemen van Afrika te helpen beschermen.

We geven alvast enkele opties om 1 tot wel 3 dagen te vullen met (naast de overnachtingen) een budget van amper 20 tot 110 euro per persoon per dag de kosten van de algemene reis wat te drukken.1. Bezoek de Materuni Waterval aan de voet van de Kilimanjaro.

Materuni is een van de weinige dorpen dicht gelegen aan de voet van de Kilimanjaro.

Terwijl je in het dorp bent, is het schilderachtige uitzicht op het regenwoud en de berg Kilimanjaro verbluffend. De zeer indrukwekkende waterval die in amper 1 uur stappen word bereikt is de hoogste van Noord Tanzania en spuwt kristalhelder gletsjerwater 70 meter in het bassin.  Op een heldere dag is er een zelfs een  prachtig uitzicht op de stad Kibo en Moshi.

De wandeling naar de voet van de waterval kan voor sommige mensen veeleisend zijn maar is over het algemeen vrij vlak te noemen en bij ochtend wandelingen meestal in de schaduw, maar iet wat van wandelschoenen worden wel aanbevolen.
Je leert na het bezoeken ook hoe je lokale koffie maakt en daarna je eigen gemaakte koffie drinkt ...

Ook een lokale lunch met een heus buffet word er genuttigd....2. Ga fietsen en ontdek Moshi in de buurt van de Kilimanjaro.

Een lokale gids leidt je rond Moshi, door lokale dorpen langs de voet van de Kilimanjaro, en leidt je uiteindelijk in landbouwgebieden waar er verse cocosmelk kan worden gedronken.
Je gids zal je halverwege de ochtend ontmoeten met je mountainbike (met of zonder) helm. Je fietst 2, 4 of 6 uur, afhankelijk van je interesse van 10, over 20 tot zelfs 45 km.  Door gemakkelijke onverharde paden en asfalt wegen, door lokale dorpjes, een klein regenwoud en terug naar Moshi waar er werd vertrokken.3. 4. 5..... Warm waterbronnen, een schooltje, een markt ..........

De Hot Springs in Tanzania hebben veel namen, wat nogal verwarrend kan zijn. Deze worden ook vaak de Chemka-warmwaterbronnen, Rundugai-warmwaterbronnen, Kikuletwa-warmwaterbronnen en Maji Moto genoemd. (maar het gaat wel degelijk allemaal over dezelfde)
De lokale betekenis van Chemka is koken, dit verwijst naar de manier waarop het water lijkt te koken als het uit de grond komt.
Deze Hotsprings is ook de thuisbasis van een zeer specifieke vissoort, de Garra Rufa-vis. Als dat geen belletje doet rinkelen ..... dit zijn de visjes die ze gebruiken voor pedicures die de dode huid van je voeten vreten!

Een dag kan bijzonder goedkoop worden ingericht als u ook de lokale cultuur wil opsnuiven. Mogelijkheden genoeg aan markten (zoal de grootste vrouwenmarkt van Tanzania in Tengeru) of het bezoeken van 1 van de vele schooltjes.


Reactie plaatsen

Reacties

Elfi
een jaar geleden

Dit was onze reis! Hoe blij ben ik dat we Koen en Katja vonden van Jadoresafaris om het www! Samen met mijn dochtertje konden we zo toch onze droom om Tanzania te bezoeken verwezenlijken. Meer zelfs, volgend jaar gaan we terug: opnieuw met het slimme en budgetvriendelijke advies van Jadoresafaris! Twijfel niet, dit is de moeite!