Op safari ... wat houdt dat in?

Als u eenmaal onder de Afrikaanse hemel bent gebleven, is niets meer hetzelfde.
Dan zit het in uw ziel en hart.

We weten dat wat sommigen onder u denken: "Afrika is zo gevaarlijk, daar zou ik nooit naartoe kunnen reizen!" Zoveel mensen zijn huiverig om naar Afrika te gaan. Nochtans leven alle godsdiensten en stammen hier in vrede, niet naast maar onder elkaar. Een safari in de nationale parken van het noordelijke circuit van Tanzania is een once-in-a-lifetime ervaring die je toch eens moet hebben mee gemaakt. De ruimte, de natuur, de vrijheid, de gastvrije mensen, het avontuur, de eenvoud van het leven en het gevoel dichtbij te zijn
daar waar de oorsprong van waar we vandaan komen.Onze tips voor een perfecte safari in een notendop:

-  Als je in of nabij de nationale parken kampeert, zit u midden in de natuur. Een kleine waarschuwing is dat je hier niet in een georkestreerde dierentuin rond toert. Dit zijn wilde, niet gedomesticeerde dieren.

Je bent gasten in hun huis en het is niet het moment om te testen of je ze wel kan of mag aaien.  - Dit is niet het moment om te boeken bij wie het goedkoopst is. Het is beslist goed om contact op te nemen met een paar verschillende bedrijven en een beetje te onderhandelen, maar u wilt toch zeker van zijn dat u met iemand gaat die weet wat ze doen dus kies een "echt" en in Tanzania geregistreerd bedrijf. Een goed safari-bedrijf zorgt goed voor hun voertuigen en dat zou de driver ook moeten doen.

Onze chauffeurs/gidsen zijn niet alleen  goeie spotters maar weten het materiaal ook met eerbied te behandelen om je zo door een veilige safari te loodsen. - Vertel je gidsen waarin u geïnteresseerd bent,  ze kunnen de  kennis van de parken gebruiken om u te helpen vinden wat u hoopt te zien. Als ze ontdekken dat u een vogelliefhebber bent, zullen ze je ergens anders naartoe brengen dan wanneer je zoveel mogelijk roofdieren probeert te zien.- Weet dat je niet zo heel veel bagage kan mee nemen en dat je ook niet zoveel nodig hebt. Slechts enkele comfortabele kledingstukken volstaan (hakuna matata ... iedereen wordt tijdens een safari wel eens vies). 

Maak misschien vooraf een checklist wat je al dan niet denkt nodig te hebben en lukt dat niet of heb je vragen .....

stel ze ons gerust !!- Ja, een safari is prijzig. Maar naar onze mening is dit het beste geld dat u ooit zult uitgeven.. Nog nooit heb ik iemand horen zeggen dat het de kosten niet waard was. Uw chauffeur en/of gids (en in sommige gevallen kok) zijn dagen achtereen weg van hun familie en werken keihard, houden je 24/7 veilig en zorgen ervoor dat je een geweldige ervaring beleefd.

Het is gebruikelijk dat u uw appreciatie uitdrukt in de vorm van een fooi. - En tot slot:  iedere safari (Swahili voor reis) is anders en je weet nooit precies wat er gaat gebeuren. Op deze vakantie zal u misschien wat minder glitter en luxe ondervinden. Maar wat u wel krijgt, is avontuur en de kans om enkele van de meest verbazingwekkende natuurlijke wonderen die onze wereld te bieden heeft, mee te maken.

Kom zonder verwachtingen ...  en wij beloven dat u absoluut weggeblazen zult worden. Marc: "Het hoogtepunt was de prachtige natuur van Tanzania, de ongelooflijke joie de vivre van de lokale bevolking en de ongelooflijke verscheidenheid in zowel flora als fauna van het land."


Hebt u nog vragen? Misschien vind u uw antwoord wel in de lijst met F.A.Q. (veel gestelde vragen).

Ook via de chat en per mail beantwoorden we uw vragen graag.