READY 4 THE SUMMER - YES WE CAN !!!!

Zuid Tanzania

Waar vaak meer leeuwen dan toeristen lopen....

De nationale parken en wildreservaten van het zuidelijke circuit zijn misschien wel de verborgen schatten van het authentieke Afrika van Tanzania.

Hier zijn de grootste populaties olifanten van het land,

naar schatting zo’n 15000!!!Er is Ruaha, zeer groot maar minder bekend,  met daardoor een nog ongerepte ruwe wildernis tot gevolg. NP die ook nog wel klein Serengeti worden genoemd.  Met enkele van de hoogste concentratie dieren overal in Afrika en een spectaculaire diversiteit aan dieren in het wild, waaronder de sabel antilopen, sabelmarter, Kaapse jachthonden en een veelvoud aan kleurrijke vogels.

Nog meer naar het Zuiden ligt Katavi NP voor het extreem echte Afrika-gevoel met een desolaat landschap waar je extreem grote kuddes Kaapse buffels, nijlpaarden of krokodillen kan vinden en waar er trouwens even veel toeristen op één jaar komen dan er in Serengeti in het hoogseizoen op één dag komen.  De lodges en kampen hier zijn klein en intiem met maximaal 20 kamers of tenten. Het is hier gewoon magisch mooi om urenlang geen andere jeep tegen te komen en alleen maar dieren om je heen te spotten.

Verder is er ook Nyerere National Park (voorheen Selous Game Reserve),  dit is dan ook het grootste park dat 5% van de totale oppervlakte van Tanzania beslaat. Hier vind je ook grote waterpartijen om per boot te kunnen gaan verkennen. Dit gebied blijft echt nog trouw aan de principes van Eco-tourisim.En dan is er hier ook nog een alternatiefje in de vorm van het zelden bezochte maar prachtige Kitulo waar je niet naartoe gaat voor het wild maar het is een paradijs voor wandelaars die graag in heuvels en vele bloemen vertoeven.

Vooral in de periode tussen december en april kom je na een lange klim over onverharde wegen en haarspeldbochten in een bloemenpracht (the garden of God) die op dat moment in zijn grootste bloei staat.

De reistijden tussen parken in het Zuiden zijn lang aangezien de parken ver uit elkaar liggen. De parken van het Zuiden kunnen onafhankelijk worden bezocht of als een circuit dat verschillende parken in één pakket combineert. Pakketten kunnen worden geregeld met behulp van lijndiensten (in de lucht) als road safari's met 4×4 voertuigen

U vind hier onder een paar  reisvoorbeelden van routes die regelmatig worden gekozen maar dit alles kan naar uw persoonlijke wensen worden met om het even wat worden aangepast, want dit is uw safari!!!


8 dagen lodge Nyerere, Mikumi en Ruaha van uit Dar es Salaam

vanaf 1845 euro per persoon 

(tijdelijke promo)

8 dagen luxe Katavi en Mahale

van uit Arusha

vanaf 5595 euro per persoon

 


“Anwar is een zeer goeie driver en een zeer beleefde gids. Alles was ook zeer goed geregeld, alles inbegrepen met mooie luxe lodges”

* Hassan