Oeganda

Van alle landen in Afrika is Oeganda voor een safari nog steeds een minder bekende bestemming, maar dit land heeft meer te bieden dan u aanvankelijk dacht.

Een bezoek aan Oeganda biedt de mogelijkheid om op een spannende gorilla-trekking te gaan of om de unieke boom klimmende leeuwen te spotten...

of om op de Nijl te varen.Dankzij het feit dat Bwindi National Park de thuisbasis is van 11 groepen berggorilla's, staat deze bestemming meestal bovenaan de lijst met dingen om te doen. Bijna de helft van de geschatte 800 berggorilla's ter wereld vind je hier in deze oerwouden.Er is Koningin Elizabeth NP, één van de meest bezochte nationale parken in Uganda en één van de weinige die zoveel diverse landschappen heeft, waaronder savanne, bushland, wetlands en weelderige bossen. 

De afgelegen Ishasha-sector, in het uiterste zuiden van het park, staat bekend om zijn in bomen klimmende leeuwen.  Deze vrouwtjes, die graag de lange, hete middagen fotogeniek  in de vijgenbomen liggen te dutten, zijn het meest opvallende zicht in het hele park.

Maar mis ook het fantastische vogelleven of de prachtige boottocht op het Kazinga-kanaal niet.Kibale NP die word beschouwd als het meest ongerepte tropische regenwouden van Oeganda, met de hoogste dichtheid aan primaten. Murchison Falls NP, het grootste nationale park met zijn watervallen, met meer dan 450 vogelsoorten, waaronder de zeldzame schoenbekooievaar. En er zijn ook nog veel sanctuarys ... zoals in Entebbe (waar ook de luchthaven is dus ideaal om voor of na een safari eens te combineren). In het UWEC kan u daar giraffes en leeuwen helpen voederen of zelfs een neushoorns strelen. Lees er alles en zoveel meer over in onze blog.Wat Oeganda anders maakt dan Tanzania is vooral dat je hier mogelijks wel meer mensen dan dieren zal zien

en dat alles in het regen-oerwoud veel groener is.

U vind hier onder een reisvoorbeeld van een route die regelmatig worden gekozen maar dit alles kan naar uw persoonlijke wensen worden, met om het even wat worden aangepast, want dit is uw safari!!!
" Recht staand in de Safari Jeep, uit het dak kijkend en de wind in mijn gezicht laten waaien en alle dieren en het landschap zien tijdens het rijden😃 voelt als vrijheid"

* Fabienne