• Everything in Africa bites... but the safari bug is worst of all!

THE GREAT RIFT VALLEY TREK in  4 NACHTEN en 5 DAGEN

Twee magische nachten, kamperend onder de sterren en gouden acaciabomen, trek je door de Rift Valley, met overal adembenemende uitzichten. De unieke habitat van Lake Natron met zijn vele Flamingo's die zich voeden en gladstrijken in zoetwaterstromen is het eind punt waar u nog twee nachten kan relaxen.

Voor actieve types heeft Tanzania veel te bieden en dit is een van de meest bijzondere (en toch haalbare) trektochten in Oost-Afrika.

Naast het geweldige landschap is er ook de kans om getuige te zijn van het leven van de Maasai in zowel Ngorongoro als Natron.Dag 1: Rit naar Empakai + Empakai-kratertocht met overnachting in het kamp.

Bij aankomst in de Empakai-krater is er de mogelijkheid om af te dalen in de krater. Dit is ongeveer 40 minuten naar beneden en kan, afhankelijk van het seizoen, behoorlijk glad zijn, maar zeker een geweldige wandeling met adembenemende uitzichten. Hiervoor moeten we ten laatste om 15u vertrekken. Deze streek is zeer droog en het is makkelijk 3 liter water die er per dag zullen worden geconsumeerd. 


emakai-krater-tanzania-jadore-safaris

Dag 2: Trektocht naar Leonotis Camp (16km) met overnachting in het kamp.

Altijd een geweldige zonsopgang op deze plaats die het teken is om onze tocht op hang te trekken. Terwijl we ontbijten breekt onze kampbemanning het kamp op en worden de ezels klaar gestoomd om met ons mee samen richting Natron te trekken. In de late namiddag wordt onder meer een wandeling naar een nabijgelegen uitkijkpunt ten zeerste aanbevolen voor diegene die nog wat kracht hebben gespaard. Dit is DE plaats voor een geweldige sundowners!Dag 3: Trek naar Lake Natron Camp (12km wandelen + 14m autorit) met overnachting in Natron.

Het laatste deel van de wandeling heeft twee opties: een kortere wandeling of een langere, meer inspannende optie langs de kloofmuur. De uitzichten zijn spectaculair met de actieve vulkaan Oldoinyo Lengai die de voorgrond domineert. Dag 4: Ontspannen en eventueel deel nemen aan activiteiten in Lake Natron Camp. 

Lake Natron heeft een aantal activiteiten die heel gemakkelijk te combineren zijn met ochtendwandelingen en sundowners en midden op de dag is er de nabijgelegen Ngare Sero-kloof die u kan bezoeken met nog zelfs een lange wandeling naar de bron of kortere wandelingen naar de watervallen.

Er is nog 1 overnachting in het LAKE NATRON CAMP voor we deze regio terug verlaten


prijs: 2000 euro per persoon


WAT IS ER ALLEMAAL INBEGREPEN:
- Ondersteunend voertuig

- WFR opgeleide gids

- Alle maaltijden full board 

- Beperkte voorraad rode wijn / bier / frisdrank

- Onbeperkt Thee / koffie / warme chocolademelk

- Ezels om bagage van gasten naar Natron te dragen

- 2 nachten Expeditie ‘Vliegkamperen’

- 2 nachten Lake Natron-kamp

- 12 km auto transfer naar Lake Natron Camp

- Ngorongoro game drive-kosten tot aan de startplaats 

- Transfers heen er terug 

- NCAA toegangsprijzen en Empakai campingkosten

- Extra ranger 

- Poortkosten Longido, Engaruka en Ngorongoro District

- Activiteitskosten en dorpsgelden Ngare Sero

- TAWA - bednachten en inschrijving Natron

 

WAT NIET IS INBEGREPEN:

- Eventuele Lengai-klimkosten (rechtstreeks aan het dorp te betalen)

- Elke wijziging van de reisroute die een wijziging van de route of accommodatie vereist

- Artikelen van persoonlijke aard

- Ontruimingskosten in nood (AMREF)