MID RANGE 8 DAGEN TANZANIA 

(NYERERE, MIKUMI en RUAHA)

Als u op zoek bent naar isolatie en een exclusieve natuurervaringen is deze achtdaagse safari iets voor u. Game drives met  4x4, boottocht en game-walk met een bewapende ranger zijn enkele van de activiteiten.


DAG 1 - Vandaag ontmoet je jouw gids in de economische hoofdstad Dar es Salaam. Vanuit Dar rijden we kort na de middag naar ons eerste camp op de rand van Mikumi NP.   Dineren en overnachten doen we in het BASTIAN CAMP (deluxe room).DAG 2 -  Vandaag is gereserveerd voor het verkennen van 1 van de verborgen schatten van Tanzania: Mikumi National Park.  Voorzien van onze picknicklunches brengen we een volledige dag op safari door in dit uitgestrekte, ongerepte wildernisgebied. Onze avond brengen we nog eens in dezelfde lodge door (handig). DAG 3 -  We verlaten Mikumi park om gans de voormiddag een verbindingsrit te moeten doen . Tegen de avond settelen we ons in onze volgende hotel. Dit in Ruaha, een bolwerk voor populaties van hoge concentraties leeuwen en met uitsterven bedreigde wilde honden.

Het is de HILTOP LODGE,

waar u kan genieten van op een heuvel, kijkend naar vogels of dieren in de dieper gelegen savannes.


DAG 4 - Vandaag 4x4-gamedrives in Ruaha met een landschap van baobabs, zwarte hardhoutbomen en grasvlaktes, gaan we op zoek naar de overvloed aan wilde dieren en vogels die hier te vinden zijn. DAG 5 - Vandaag nog een laatste keer in het gevarieerde Ruaha voor nog een safari van een halve dag.  We verlaten het park om de rest van de dag een verbindingsrit te moeten doen . Later op de middag settelen we ons in onze volgende hotel in Morogoro om te dineren en uit te rusten van onze 1ste safari indrukken. Het is het NASHERA HOTEL.DAG 6 - Vandaag 4x4-gamedrives richting Nyerere (het vroegere Selous).

Nadat we hebben ingecheckt doen we bij zonsondergang nog een avond game-drive.

Diner en overnachten de komende dag is in de NYERERE TENTED CAMP.


DAG 7 - Na het ontbijt gaan we op stap in dit meer afgelegen en het grootste ongerepte wildernisgebied van Afrika, Njerere National Park. Letterlijk want we doen vandaag ook een game-walk. Ook doen we tegen de avond nog een extra boottocht. 

Het vroegere Selous is nog een mooi voorbeeld om aan te tonen dat we in het Zuiden veel minder mensen tegen komen dan in de meeste andere beroemde Noordelijke reservaten. 

Naast zijn indrukwekkende roofdierpopulaties, biedt dit nationale park ook een toevluchtsoord aan meer dan 10.000 olifanten. 


DAG 8 - Vandaag een laatste ontbijt in de bush, voordat we naar Dar es Salaam terug  rijden (300km).  U heeft nu nog de mogelijkheid om tegen een zachte meerprijs aan de safari een strandvakantie naar Zanzibar toe te voegen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze goed geprijsde optionele strandvakantie.8 dagen Zuid Tanzania 2 personen (p.p in euro) 4 personen (p.p. in euro) 6 personen (p.p. in euro)
hoog seizoen (juni-oktober) 3120 2525 2220
laag seizoen (november-mei) 2935 2395 2145

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend ... maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (zoals beschreven)

- game walk (zoals beschreven)

- boottocht (zoals beschreven)

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- alle vermelde maaltijden vol pension (7x ontbijt, 6x lunch en 7x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

Vaccinatiekosten

- Reis- en annuleringsverzekering


"De persoonlijke aanpak, samen met onze chauffeur Vincent, hebben onze vakantie naar een hoger level getild.."

* Nancy VH