• Everything in Africa bites... but the safari bug is worst of all!

Ontdek samen met ons op de fiets in 1 dag, 1 van de mooiste parken van Tanzania. De ultieme wilderniservaring in het nationale park van Arusha, doordat deze tour u de prachtige delen van het park laat verkennen die je zelden bezoekt tijdens een 4X4 safari.

U kan kiezen uit 2 parkoers. De tocht van 7u word over het algemeen een klim en gemiddeld berg afwaarts is het 6u fietsen.

Om uw volledige veiligheid en comfort te garanderen, wordt u tijdens uw tour vergezeld van een gewapende ranger (boswachter) en een bezemwagen die min of meer altijd in de buurt is. Als u moe wordt, kunt u gewoon van uw fiets afstappen en in deze volgwagen stappen.

We rijden onder andere langs het grote en kleine Momella meer, mount Meru en de Ngurudoto-krater. Wij noemen het “onze achtertuin” en ondanks dat het de mogelijkheid biedt om binnen een paar uur een fascinerende diversiteit aan habitats te verkennen word dit park vaak door safari-gangers over het hoofd gezien. Al fietsend is het kleinste park van Tanzania, Arusha National Park (door Sir Julian Huxley beschreven als "een juweeltje onder de parken", dan ook een leuke en opwindende manier om dit prachtige park te ervaren.Verder kan u ook optioneel een Nederlandstalige fotograaf mee op pad worden gestuurd. Deze maakt van gans de trip een uitgebreide fotoreportage. Naast de foto’s ontvangt u ook een GRATIS luxe foto-album die naar u thuis word gestuurd.

Wij gaan niet zomaar met de fiets op stap maar met onze partner die hier in al 8 jaar gespecialiseerd is.

Van een kleine individuele fietsuitdagingen tot groepen van wel 30 deelnemers.

Met een goed opgeleide en ervaren ondersteuningsploeg die u tijdens de tour begeleidt. De fietsen en uitrusting worden goed onderhouden,  enkele eventuele reserve onderdelen zijn altijd in de bezemwagen ook aan boord. Als u moe wordt, kunt u gewoon van uw fiets afstappen en in deze volgwagen stappen. De ondersteunende bemanning is dus ook zeer efficiënt en kan in een recordtijd verschillende fietsproblemen oplossen. Uw fiets is dus in een topconditie voor een perfecte rit.230 euro per persoon

Wat is er in de prijs inbegrepen?

-             Huur van de mountainbike fiets (en helm)

-             Een Engelstalige fietsgids, bezemwagen en een bewapende park ranger in de parken

-             Een lunchpakket en tijdens de ganse rit mineraalwater in flesjes

-             Verplichte fiets vergunningen, taxen en overheidsbelastingen

-             Inkom geld voor het park.

 

Wat is er in de prijs niet inbegrepen?

-             Fooien, andere persoonlijke uitgaven of items van persoonlijke aard.

-             Transfer van of naar uw hotel (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

-             Kleding en andere uitrusting.

-             Persoonlijke ongevallenverzekering.

-             Nederlandstalige fotograaf (optioneel)."Zeer vriendelijk en professioneel team met jonge mensen. De gids was ook zeer bekwaam en ervaren.” Jasper V