MID RANGE 9 DAGEN RUW TANZANIA (NYERERE + RUAHA)

Als u op zoek bent naar isolatie en een exclusieve natuurervaringen is deze achtdaagse safari iets voor u. Game drives met 4x4, boottocht en game-walk met een bewapende ranger zijn enkele van de activiteiten.


DAG 1 - Vandaag ontmoet je jouw gids in de economische hoofdstad Dar es Salaam. Vanuit Dar rijden we naar ons eerste hotel in Iringa,  reeds dicht bij Ruaha NP.  Met onderweg een lunch in het NASHERA HOTEL want het is vandaag een vrij lange rit (400km). Dineren en overnachten doen we in het SUNSET HOTEL (deluxe room).DAG 2/3/4 - De komende 3 dagen zijn gereserveerd voor het verkennen van 1 van de verborgen schatten van Tanzania: het Ruaha National Park.  Voorzien van onze picknicklunches brengen we 3 volle dagen op safari door in dit uitgestrekte, ongerepte wildernisgebied. De meest bijzondere zaak aan het bezoeken van dit uitgestrekte nationale park is de afwezigheid van drukte. Het is zo bijna zo groot als Vlaanderen en toch kun je een hele dag op gamedrive gaan en nooit een andere menselijke ziel zien. Ruaha is een bolwerk voor populaties van hoge concentraties leeuwen en met uitsterven bedreigde wilde honden. Onze avonden brengen we iedere keer in dezelfde lodge door (handig). Dit is de HILTOP LODGE

Genieten van op een heuvel, kijkend naar vogels of dieren in de dieper gelegen savannes.DAG 5 - Vandaag nog een laatste keer in het gevarieerde Ruaha voor nog een safari van een halve dag.  We verlaten het park om de rest van de dag een verbindingsrit te moeten doen . Later op de middag settelen we ons in onze volgende hotel in Morogoro om te dineren en uit te rusten van onze 1ste safari indrukken. Het is het NASHERA HOTEL waar we al even te gast waren.


DAG 6 - Vandaag 4x4-gamedrives richting Nyerere (het vroegere Selous), met een landschap van baobabs, zwarte hardhoutbomen en grasvlaktes, gaan we op zoek naar de overvloed aan wilde dieren en vogels die hier te vinden zijn. 

Nadat we hebben ingecheckt doen we bij zonsondergang nog een avond game-drive.

Diner en overnachten de komende dag is in de NYERERE TENTED  LODGE.DAG 7/8 - Na het ontbijt gaan we op stap in dit meer afgelegen en meest ongerepte wildernisgebied van Afrika, Njerere National Park. Letterlijk want we doen vandaag ook een game-walk. Ook doen we dezer dagen nog een extra boottocht. 

Het vroegere Selous is nog een mooi voorbeeld om aan te tonen dat we in het Zuiden veel minder mensen tegen komen dan in de meeste andere beroemde Noordelijke reservaten. 

Naast zijn indrukwekkende roofdierpopulaties, biedt dit nationale park ook een toevluchtsoord aan meer dan 10.000 olifanten. DAG 9 - Vandaag een laatste ontbijt in de bush, voordat we naar Dar es Salaam terug  rijden (300km).  U heeft nu nog de mogelijkheid om tegen een zachte meerprijs aan de safari een strandvakantie naar Zanzibar toe te voegen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze goed geprijsde optionele strandvakantie.9 dagen Zuid Tanzania 2 personen (p.p in euro) 4 personen (p.p. in euro) 6 personen (p.p. in euro)
hoog seizoen (juni-oktober) 3600 2995 2770
laag seizoen (november-mei) 3495 2895 2690

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend ... maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (zoals beschreven)

- game walk (zoals beschreven)

- boottocht (zoals beschreven)

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- de binnenlandse vlucht

- alle vermelde maaltijden vol pension (8x ontbijt, 8x lunch en 8x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

Vaccinatiekosten

- Reis- en annuleringsverzekering


"De persoonlijke aanpak van jullie, de mails, cadeautjes, ontvangst op de luchthaven, snelle reactie bij onze boeking .... daar werden we echt blij van."

* Johan & Nancy