• Everything in Africa bites... but the safari bug is worst of all!

9 dagen safari Kenia

(SAMBURU, MERU, ABERDARE, NAKURU, NAIVASHA)


DAG 1 - Aankomst op Nairobi airport van uit Schiphol (AMS).
De chauffeur van de HILTON GARDEN INN zal jullie komen afhalen en na een rit van amper 15 km komen
jullie al aan in het hotel. Morgen worden jullie aan jullie driver/gids met 4x4 voertuig voorgesteld.DAG 2 - HetSamburu game reserve is vandaag toneel voor slechts een halve dag game drive want het is een rit van bijna 300km.
Bereid u voor op het bewonderen van pittoreske savannes, inheemse bomen en eindeloze valleien.
Met een uitgesproken geïsoleerde schoonheid van het droge noorden, is het nationale reservaat van Samburu bezaaid met klassieke grootwild, termietenwolkenkrabbers en een populatie wezens die in geen enkele andere grote Keniaan voorkomen Park.
Het gaat onder meer om zeldzaamheden zoals de blauwgevlekte Somalische struisvogel, de grevyzebra , eenhoornachtige beisa oryxen , net giraffen en de gerenuk , een gazelle met een uitzonderlijk lange nek.
ASHNIL SAMBURU is het camp waar we gaan dineren en overnachten.DAG 3 - Vandaag is het tijd voor een ganse dag game drive. Samburu National Park ligt aan de Ewaso Ng'iro rivier.
Samburu was de plek waar George en Joy Adamson Elsa de leeuwin groot brachten en het beroemde bestverkochte boek en de film "Born Free" schreven. Tegen de avond keren we moe maar voldaan terug naar onze lodgeDAG 4 - Een verbindingsrit van 125km die ons tot Meru brengt.

Meer dan 400 vogelsoorten zijn er waargenomen bij Meru , waaronder de roodhalsvalk.
Zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt om buitengewone ontmoetingen met dieren in het wild vast te leggen tegen de achtergrond van een majestueus landschap. Erkend als zijnde met een grotere diversiteit aan diersoorten dan enig ander park in Oost Afrika. Majestueuze kuddes olifanten, wentelende nijlpaarden, gouden leeuwen, de ongrijpbare caracal , sluipende reptielen, zeldzame neushoorns …  IKWETA SAFARI CAMP is het waar onze dag zal eindigen.DAG 5 - In Meru National Park kan u ook bijzondere soorten zien, zoals de Grevy's zebra en de bohorrietbok.
Of concentreer u tijdens uw (optionele) wandelingen op de kleinere details van de bush, van dierensporen tot mestkevers, evenals op de andere elementen waaruit elk fascinerend micro ecosysteem bestaat.
Tijdens the golden houre ” keren jullie terug voor diner en een welverdiende rust in dezelfde lodge waar jullie al eens te gast waren.DAG 6 - Na een vrij lange verbindinsrit (240km) komen we in de loop van de namiddag aan in het Aberdare national park aan.
Op safari in Aberdare ziet u waarschijnlijk de zwarte neushoorn , vele olifanten , luipaard , baviaan , zwart witte Colobus aap en Sykes aap .
Met zicht op een waterplas drinkplaats is THE ARK het toneel voor jullie overnachting .DAG 7 - Na het ontbijt gaat jullie avontuur verder richting lake Nakuru .
Tijdens verkenning van het park gaat we op zoek naar de witte neushoorns, luipaarden en boom klimmende leeuwen.

Deze dag verzorgen we een late picknick lunch, deze keer op Baboon Cliff waar er een mooi vergezicht is over het lager gelegen Nakuru meer.  De BILASHAKA LODGE word jullie volgende gastenverblijf.
Een kleinschalige en eenvoudige accommodatie direct gelegen achter een bosrand aan het Naivasha
Lees ook onze blog over deze charmante lodge .DAG 8 - Na het ontbijt hebben wij een boottocht voor jullie gepland.
Halverwege deze tocht stappen jullie af op een privaat wild concessie, op een schiereiland: Crescent Island. Zelf gaan wandelen tussen buffels , nijlpaarden, gnoes , zebra’s, elanden, waterbokken en gracieuze giraffen.
Overnachten doen we opnieuw in de BILASHAKA LODGE.DAG 9 - Dit word jammer genoeg de laatste dag op Keniaanse bodem. Het gaat richting Nairobi maar niet voor we jullie nog
een lunch in de KIAMBETHUFARM aanbieden. In een oase van groene rust kunnen jullie een voorlaatste keer nagenieten want ook nog een diner in Nairobi word voor jullie nog verzorgd. Even later staat de nachtvlucht richting Nederland staat voor jullie al klaar .

Uiteraard verzorgen wij ook deze laatste transfer voor jullie.


9 dagen midrange safari Kenia 2 personen p.p. in euro 4 personen p.p. 6 personen p.p.
laag seizoen (november - mei) 2895,- 2435,- 1910,-
hoog seizoen (juni - oktober) 3195,- 2795,- 2590,-

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend ( maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn). 

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- alle vermelde maaltijden vol pension (8x ontbijt, 8x lunch en 8x diner)

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

- Flying Doctors insurance (AMREF) 

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien en uitgaven van persoonlijke aard

- visum Kenia

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

- vaccinatiekosten

- reis- en annuleringsverzekering


Marc: "We kregen heel veel goeie tips zodat we onbezorgd op reis konden vertrekken."