MID RANGE 8 DAGEN TANZANIA (KATAVI, MAHALE, TANGANYIKA)

Als u op zoek bent naar isolatie en een exclusieve natuurervaringen is deze achtdaagse safari iets voor u. Game drives met open 4x4, chimpansee trekking, boottocht en game-walk met een bewapende ranger zijn enkele van de activiteiten.

DAG 1 - We worden vandaag van Kilimanjaro-airport of uw gastenverblijf in Arusha afgehaald. Het avontuur begint al met een vlucht die ongeveer 4 uur duurt. We stoppen om bij te tanken in Tabora voordat we aankomen in Katavi National Park.

Bij aankomst op de landingsbaan van Katavi wordt u verwelkomd en is er een korte verbinding naar Chada Katavi Camp.

Hier kan u genieten van een lunch en kunnen we ons de komende dagen settelen.DAG 2/3 - Katavi en dit kamp is erop gericht om Afrika echt te voelen. Hier kunt u het verkennen tijdens wandelsafari's of game drives en nachtritten in open 4WD-voertuigen.

Het grootste spektakel word hier gegeven door de dichtste populatie van zowel ontelbare nijlpaarden als krokodillen.
U kunt er tijdens deze 2 dagen ook voor kiezen om te ontspannen in uw ruime en comfortabele safaritent. Olifanten zijn hier frequente bezoekers, aangetrokken tot dezelfde schaduwrijke fruitbomen waaronder je graag zelf zou zitten.DAG 4 - Vandaag vertrek we uit Katavi richting Mahale met een korte vlucht van 25 minuten, die ons over het Mahale-gebergte brengt. Landen doen we op de oevers van het Tanganyikameer. Waar beboste heuvels in kristalhelder water storten ... onbeschrijfelijk mooi! Eenmaal aangekomen in Mahale wordt u al opgewacht en vervoerd op een dhow langs de kustlijn.

Terwijl u uitkijkt naar beboste hellingen als achtergrond varen we richting onze lodgeDAG 5/6/7 - Terwijl u uw dag begint met een heerlijk ontbijt, word u gebriefd over de activiteit die de komende dagen op het programma staat. Het volgen van één van de verschillende Chimp-families die hier in de buurt vertoeven is daar één van. De chimpansee-trekking zelf kan gemakkelijk of moeilijk zijn, afhankelijk van de beweging van de troep en de bloei en vruchtvorming van de vele bomen in het bos. "Pole pole" genieten van ons gastenverblijf met het warme zandstrand of het nemen van een duik in de koele poelen van een waterval behoren ook tot de mogelijkheden. Of met een kajak over het kristalhelder water ... de keuze is aan u.DAG 8 - Wuif vaarwel naar Greystoke Mahale terwijl u met de boot naar de landingsbaan vaart, perfect op tijd om uw vlucht terug naar het Noorden te halen. Deze vlucht stopt opnieuw in Tabora om bij te tanken en gaat dan verder naar Arusha.

Wij brengen u vervolgens naar Kilimanjaro airport of naar uw volgende bestemming.8 dagen Katavi en Mahale 2 personen (p.p. in euro) 4 personen (p.p. in euro) 6 personen (p.p. in euro)
hoog seizoen (juni-oktober) 8995,- 7695,- 7395,-
laag seizoen (november-mei) 7795,- 6895,- 6695,-

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend ... maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives, game-walks en boottochten zoals beschreven

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- de chimpansee tracking vergunningen 

- alle vermelde maaltijden vol pension (7x ontbijt, 7x lunch en 7x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

- alle taxen

- alle binnenlandse vluchten en transfers van of naar de luchthaven

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (online)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- een extra optioneel Nederlandstalige gids en/of fotograaf

Vaccinatiekosten

- Reis- en annuleringsverzekering


"De zoveelste Afrika reis , na Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zenegal met de nodige safari's was deze veruit de beste."

Guy & Gerda