VERY LAST MINUTES: - 30%

 10 dagen TANZANIA (middenklasse)

(TARANGIRE, MANYARA, NGORONGORO, SERENGETI, ZANZIBAR)


DAG 1 - Aankomst op Kilimanjaro airport vanuit Europa en indien nodig (in functie van de vlucht) een overnachting in Arusha (mount meru game lodge , Siringit villa  of KILI VILLA LODGE ). Wij verzorgen persoonlijk de transfer … het is ongeveer 40 km rijden.DAG 2 - Na het ontbijt maken we kennis met onze Safari-gidsen en 4x4 (Toyota Land-cruiser) en krijgt u een briefing van de reis.

We vertrekken richting Tarangire NP wat ongeveer 3 uur rijden is (160 km verharde weg),  om rond 11u aan te komen. Dit nationale park wordt wel vaak overgeslagen of minder dan 1 dag bezocht. Jammer, want dit is onze favoriet. Bijzonder grote aantallen olifantenkuddes komen hier samen, evenals veel zebra's. Picknicken doen we in het park en tegen het vallen van de avond verlaten we Tarangire, om daar net buiten ons (met zicht op lake Burunge) in de Sangaiwe Tented Lodge te installeren.

Het heerlijke diner word ons voorgeschoteld en de zalige kingsize bedden staan daar reeds op ons te wachten.DAG 3 - Indien u bereid bent om vroeg uit de veren te komen verzorgen we in de vroege ochtend een wandeling naar de top van de heuvel vanwaar een prachtige zonsopgang is te zien. Daarna nemen we dan pas ons ontbijt en rijden we naar lake Manyara. Ook deze keer zijn het goeie verharde wegen en na anderhalf uur (100km) komen we al bij de Noordelijke gate aan. De afgebroken bossen en steile hellingen maken het hier een goed gebied voor luipaarden, terwijl Manyara's gezonde leeuwenpopulatie hier beroemd is om hun boomklimmende capriolen. Na onze picknick lunch verlaten we in de late namiddag opnieuw dit park. We gaan richting Karatu waar we in het Ngorongoro regen-oerwoud overnachten, en in de Hhando Coffee Lodge te gast zijn.

Met wat geluk zien we hier enkele bos-olifanten die hier regelmatig vanop het balkon te zien zijn. Rijkelijk en lekker is het diner die u word aangeboden, een mooie afsluiter van de dag voor u naar uw bungalow kan gaan rusten.DAG 4 - Na een vroeg ontbijt verlaten we Karatu en rijden een 10-tal km verder om de legendarische Ngorongoro-krater af te gaan dalen. Magisch is het moment wanneer de zon boven de kraterwand op komt. We hebben hier een vergunning om in deze krater (de grootste, nog in tact zijnde caldera ter wereld, met een doorsnede van ongeveer 20 kilometer) 6u rond te toeren en onze lunch te nuttigen.

Na onze picknick in het park rijden we richting Serengeti. Het is ongeveer 2u rijden (120km over goeie maar onverharde wegen).

We nestelen ons in het  Seronera-gedeelte in het TZ bush camp. Na een warme douche en het diner kan u onder de wol met de geluiden van de savanne. Meestal is het hier echter muisstil ..................

enkel de hyena’s durven u wel eens wakker maken, maar die blijven nooit lang in de buurt.DAG 5 - Dit word een volledige dag in het prachtige Serengeti centraal. Na het ontbijt verkennen we dit uitgestrekt gebied in één van Afrika's meest ontzagwekkende safarigebieden. Omdat hier niet veel “echte” wegen zijn kan het wild hier geheel ongestoord leven en daardoor ook het hele jaar door uitstekend geschikt voor safari's. We verblijven opnieuw in hetzelfde tentenkamp.DAG 6 -  In functie van het beste moment van het jaar gaan we vandaag een stukje verder dan het centrale gedeelte. Om het beste uit een bezoek aan de Serengeti te halen moet je reis zorgvuldig worden gepland, en dat is wat wij dus doen. Onze gidsen zijn ervaren en profs die weten waar ze heen moeten en wat ze moeten doen. Het wereld bekendste National Park zelf beslaat ongeveer 15.000 km² overwegend vlakke of zacht glooiende graslanden, afgewisseld met af en toe rotsachtige ontsluitingen … bekend als kopjes. Optioneel kan je vandaag ook overwegen om een ballonvaart mee te maken. Deze moet echter vooraf wel worden geboekt, aan 540 euro per persoon.

Voor meer details over hoe dit precies allemaal in zijn werk gaat kan u ons uiteraard steeds contacteren.  In de loop van de namiddag keren we terug naar de Hhando coffee lodge in Karatu waar we al even eerder te gast waren voor ons gebruikelijke diner.DAG 7 – Vandaag zullen we jammer genoeg verder richting Arusha terug moeten keren. Maar dit betekend nog niet het einde van uw reis want het vliegtuig staat al namelijk klaar om jullie naar Zanzibar te brengen. Na een kleine vlucht van amper een uur bent u al ter plaatse. Ook regelen we daar naast het gastenverblijf ook de transfer en eventuele extra excursies behoren daar tot het optionele pakket.

Een greep uit het aanbod: lunchen in een uniek decor zoals rock restaurant, een sundowner boottocht, zwemmen tussen dolfijnen, of wat dacht je van een quad-safari over het strand en door verschillende dorpjes … DAG 8/10 – U kan bv ontspannen en genieten in het  Mamamapambo boutique hotel of het Waikiki resortAan alle mooie liedjes komen een eind en word u ten slotte naar de luchthaven gebracht om weer huiswaarts te keren.10 dagen mid range safari 2 personen p.p. in euro 4 personen p.p. in euro 6 personen p.p. in euro
laag seizoen (november-mei) 2632,- 2099,- 1663,-
hoog seizoen (juni - oktober) 2920,- 2387,- 2233,-

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn. De prijs van uw overnachtingen, benzine, taxen ... zijn door de pandemie op dit moment zeer laag dus is het nu hét moment om een safari vast te leggen.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- de binnenlandse vlucht

- alle vermelde maaltijden vol pension (8x ontbijt, 5x lunch en 6x diner) behalve vanaf dag 8 op Zanzibar is op basis van bed & breakfast.

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

- vaccinatiekosten

- reis- en annuleringsverzekering


“Het is echt prachtig. Het voelt alsof God overal elders komt, maar in Afrika woont.”

* Will Smith