14 dagen midrange lodges met hiking in Malawi

(Mulanje, Majete, Zomba, Liwonde, Cape Maclear)


DAG 1/4 - De topattracties van Malawi is misschien wel het Mulanje gebergte.  U mag dus de kans niet missen om wat tijd door te brengen met wandelen over de prachtige hellingen van deze berg. De beste tijd om het gebied te bezoeken is tussen april en augustus, wanneer de temperaturen gematigd zijn en het weer droog is. November tot begin april is meestal erg heet en nat en september en oktober worden als extreem heet en droog beschouwd.

Het CCAP LIKHUBULA HOUSE is de plaats waar we alles de komende dagen zal beginnen en eindigen.


DAG  5/6 - We gaan richting het Majete game reserve waar onder meer de verbazingwekkende wezens die door het reservaat zwerven, de sabelmarter, buffel, luipaard, zwarte neushoorn, leeuw en olifant zijn.

Het is een 2u via onverharde wegen rijden tot we aan de THAWALE LODGE aan komen. Thawale is een gezinsvriendelijke accommodatie en een zeer toegankelijke safaristop. Voor gezinnen is er zelfs een speciaal gebouwd chalet beschikbaar, met twee slaapkamers met eigen badkamer, een lounge en een veranda. DAG 7/8 - Richting het Zomba Plateau gebied voor ontspannen wandelingen door weelderige beboste gebieden, ongelooflijke panoramische uitzichten en geweldige mogelijkheden om vogels te spotten. Er zijn een aantal soorten Afrikaanse dieren in het wild te vinden op het plateau, waaronder zelf het luipaard, hoewel waarnemingen van deze sluipende dieren zeldzaam zijn.  

We overnachten in de stille omgeving van de ZOMBA FOREST LODGE. Via een onverharde hobbelige en soms (bij regen) gladde weg bereiken we deze oase van rust. De relaxte sfeer van de stad, op slechts 25 minuten rijden, maakt het perfect voor diegenen die willen ronddwalen want hier in Zomba is er genoeg om te zien zoals een bezoek aan de botanische tuinen en dwaal door de met bomen omzoomde lanen bezaaid met oude koloniale huizen, of bezoek de kleurrijke markt om er maar een paar op te noemen.


DAG 9/10 - Nog zo een hoogtepunt en op slechts 1u rijden. Liwonde: is een must-do voor diegenen die een eersteklas safari willen, weg van de drukte. Er zijn slechts 3 lodges in het park, wat betekent dat je dicht bij de natuur kunt komen zonder het gezelschap van verschillende andere safarivoertuigen. Liwonde is een succesverhaal op het gebied van natuurbehoud en het word elke dag beter.

Uiteraard verblijven we in het park, namelijk in de KUTSHIRE LODGE. De combinatie van dit game reserve met deze lodge biedt misschien wel de beste wildernis/safari-ervaring in Malawi. Met de Shire River, die bekend staat om de grootste concentratie nijlpaarden. U krijgt hier ook de kans om olifanten, krokodillen, visarenden, bijeneters, kraanvogels en vele aantalen andere vogelsoorten te zien. 

Uiteraard varen we hier dan ook enkele uren rond.DAG 10/13 - Richting Cape Maclear (ook bekend als Chembe), een klein vissersdorpje aan het Nyasameer (Lake Malawi). Dit worden om af te sluiten een paar rust dagen want eerlijk gezegd, zo min mogelijk doen is het hele punt van Cape Maclear. Maar er zijn echter wel activiteiten, voor het geval u zich mocht vervelen.

We verblijven in de THUMBI VIEW LODGE maar we gaan op dag 11 ook gaan varen, richting Domwe island. Er zijn veel fantastische wateractiviteiten beschikbaar tijdens uw verblijf op Domwe. Snorkelen of duiken is een must, aangezien Lake Malawi bekend staat als 1 van de beste zoetwaterduikplekken ter wereld. Het meer heeft veel mooie gekleurde vissen die Cichliden worden genoemd.

Overdag instaleren we ons hier in een accommodatie die bestaat uit een comfortabele, ruime eet- en barruimte met uitzicht op een mooi natuurlijk strand. 


DAG 14 - Dit word jammer genoeg de laatste dag in Malawi. Lilongwe is de hoofdstad van dit mooie land waar jullie als laatste punt worden naartoe gebracht ...


14 dagen lodge met hiking Prijs per persoon
2 personen € 5460
4 personen € 4270
6 personen € 4150

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives en 3 boottochten zoals beschreven 

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- alle  maaltijden vol pension (13x ontbijt, 14x lunch en 13x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

- alle taxen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Malawi (online)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- een extra optioneel Nederlandstalige gids en/of fotograaf

Vaccinatiekosten

- Reis- en annuleringsverzekering


“Everything was well arranged and our guide was ready for all kinds of questions, always with a clear answer."

* Guido