VERY LAST MINUTES: - 30%

MID RANGE 10 DAGEN TANZANIA (NYERERE, MIKUMI, RUAHA)

Als u op zoek bent naar isolatie en een exclusieve natuurervaringen is deze achtdaagse safari iets voor u. Game drives met open 4x4, boottocht en game-walk met een bewapende ranger zijn enkele van de activiteiten.

DAG 1 - Vandaag ontmoet je jouw gids in de economische hoofdstad Dar es Salaam. Vanuit Dar rijden we naar onze eerste safari-lodge grenzend aan Selous Game Reserve. Na de lunch bekomen we even van onze lange rit (300km) en maken ons klaar voor een boottocht bij zonsondergang op de Rufiji-rivier. Deze rivier stroomt door één van Afrika's grootste wildernisgebieden, waar het zorgt voor het voortbestaan van enkele van de grootste concentraties dieren in Oost-Afrika. Dineren doen we bij het kampvuur net naast de rivier. DAG 2/3 - De komende twee dagen zijn gereserveerd voor het verkennen van 1 van de verborgen schatten van Tanzania: het Nyerere National Park (voorheen Selous Game Reserve). We doen de gamedrives in safarivoertuigen met open zijkanten. Voorzien van onze picknicklunches en brengen twee volle dagen op safari door in dit uitgestrekte, ongerepte wildernisgebied. De meest bijzondere zaak aan het bezoeken van dit uitgestrekte nationale park (het grootste van Tanzania) is de afwezigheid van drukte. Het is zo groot als Zwitserland en toch kun je een hele dag op gamedrive gaan en nooit een andere menselijke ziel zien. Nyerere is een bolwerk voor populaties van hoge concentraties leeuwen en met uitsterven bedreigde wilde honden. Zeer aan te raden is nog een optionele boottocht op 1 van de vele waterpartijen die dit park rijk is. Onze avonden brengen we iedere keer in dezelfde lodge door (handig).

Genieten van het zwembad, kijkend naar vogels of dieren langs de rivier.DAG 4 - Vandaag keren we terug naar het gevarieerde 'Selous' voor nog een safari van een halve dag. Onze uitgebreide gamedrive brengt ons naar het noorden, waar we het Game Reserve verlaten en naar Mikumi National Park gaan. Later op de middag settelen we ons in onze volgende basic maar comfortabele lodge net buiten Mikumi National Park en rusten uit na onze vroege ochtendstart.DAG 5 - Vandaag 4x4-gamedrives in Mikumi, met een landschap van baobabs, zwarte hardhoutbomen en grasvlaktes, gaan we op zoek naar de overvloed aan wilde dieren en vogels die hier te vinden zijn. 

Rond zonsondergang verlaten we dit Park en keren terug naar de lodge voor het diner.DAG 6 - Vandaag brengt onze privé reis van de open vlaktes naar de weelderige bossen van het Udzungwa Mountains National Park.

De biodiversiteit van dit park is verreweg één van de meest bijzondere van Tanzania.

Habitats omvatten bergbossen, tropische regenwouden, Miombo-bossen, graslanden en steppe. In de namiddag wandelen we omhoog naar de indrukwekkende Sanje-watervallen, de hoogste waterval in dit gebergte. Udzungwa is de thuisbasis van ongeveer 10 soorten primaten, waaronder de unieke rodestaart colobus, de Matunda galago en de Sanje kuifmangabey.

Na onze mooie wandeling keren we terug naar de bos-lodge die aan het park grenst.DAG 7 - Na het ontbijt laten we de bossen en bergen achter ons en gaan we verder naar het westen naar het meer afgelegen en meest ongerepte wildernisgebied van Afrika, Ruaha National Park.

Een tented lodge grenzend aan het park staat daar op ons te wachten. Optionele activiteiten die tegen een toeslag beschikbaar zijn, zijn onder meer wandelsafari's in Ruaha, nachtelijke safaritochten en zelfs een luchtballonsafari.DAG 8/9 - In Ruaha is nog een mooi voorbeeld om aan te tonen dat we in het Zuiden veel minder mensen tegen komen dan in de meeste andere beroemde Noorderlijke reservaten. 

Naast zijn indrukwekkende roofdierpopulaties, biedt Ruaha ook een toevluchtsoord aan meer dan 10.000 Afrikaanse olifanten. DAG 10 - Vandaag een laatste ontbijt in de bush, voordat we naar de airstrip bij Ruaha rijden. Hier neem je een vlucht terug naar Dar es Salaam. Je hebt nu nog de mogelijkheid om tegen een zachte meerprijs aan de safari een strandvakantie naar Zanzibar toe te voegen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze goed geprijsde optionele strandvakantie.
10 dagen Zuid Tanzania 2 personen (p.p in euro) 4 personen (p.p. in euro) 6 personen (p.p. in euro)
hoog seizoen (juni-oktober) PROMO 2815 ipv 3516,- PROMO 2296 ipv 2870,- PROMO 2111 ipv 2637,-
laag seizoen (november-mei) 3190,- 2560,- 2217,-

2022 PROMO ! (geldig van 1 juni tot 30 oktober)


Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend ... maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn. De prijs van uw overnachtingen, benzine, taxen ... zijn door de pandemie op dit moment zeer laag dus is het nu hét moment om een safari vast te leggen.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (boottocht en game-walk zoals beschreven)

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- de binnenlandse vlucht

- alle vermelde maaltijden vol pension (9x ontbijt, 9x lunch en 9x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

Vaccinatiekosten

- Reis- en annuleringsverzekering


"Alles in Afrika bijt, maar de safaribug is het ergste van alles."

* Brian Jackman