LAST MINUTES APRIL-MAY -20%

10 dagen safari en Zanzibar

(TARANGIRE - NGORONGORO  - SERENGETI - ZANZIBAR)


DAG 1 - U word persoonlijk door ons (of eventueel een andere JADORE SAFARIS  medewerken) van de luchthaven afgehaald en wij brengen u tot het gastenverblijf van uw keuze. Bij late vluchten (KLM) is dit in Usariver.

(MidRange/MERU VIEW LODGE   SemiLux/MACHWEO   Lux/SIRINGIT VILLA)

Wanneer uw vlucht vroeger op de dag plaats vind zijn er nog vele meerdere opties richting ARUSHA town.

(MR/KIBOKO LODGE  SL/KAHAWA HOUSE   L/ELEWANA COFFEE LODGE  (suite)



DAG 2 - In de ochtend wordt u verwelkomd door uw Engelstalige (of Nederlandstalig)  gids/chauffeur. Na ongeveer 3 uur rijden bereikt u het Tarangire National Park.  Hier leven de grootste kuddes olifanten uit het noorden van Tanzania en met een scala aan omgevingen en goed wild, is het vogelleven van Tarangire met meer dan 500 geregistreerde soorten ook zeer gevarieerd. Dit is trouwens ook onze favoriet. Na uitgebreide gamedrive in het park bereikt u in de late namiddag vlak bij Lake Manayara het MARAMBOI TENTED CAMP (SL).

MR kozen we in dit voorbeeld ook in Manyara voor de MIGOMBANI CAMP  en in L is het in het park, de ELEWANA TREETOPS.

Geniet daar van een prachtige zonsondergang en ontspan in de gezellige lounge of maak kennis met het knapperende kampvuur. U verblijf is overal en altijd  volpension.



DAG 3 - Na een stevig ontbijt gaan we opnieuw op gamedrive in het Tarangire NP. Na de picknick verlaten we in de loop van de namiddag het park. Er is onder meer de beroemde fotostop met zicht op de Ngorongoro-krater en door naar de vegetatierijke kraterhooglanden.

De bestemming van vandaag is SL de nieuwe  ACACIA THE CASTLE , die in het Ngorongoro regenwoud (Karatu) ligt.

Uiteraard is er voor u een lekker diner voorzien. Met nog meer budget kan u er ook zeer exclusief voor kiezen om met zicht op de krater te overnachten. Dan installeren we ons bijvoorbeeld in de TORTILIS  LODGE (L)

MR blijven we nog even in Karatu, dat doen we in de HHANDO COFFEE  LODGE.



DAG 4 - Vandaag staat de wekker vroeg en rijden we het Ngorongoro Conservation Authority Area in en dalen we de krater af. Net op het moment magische moment dat de zon boven de kraterwanden op komt. Het paradepaardje van het beschermde gebied is ontstaan toen een grote vulkaan twee tot drie miljoen jaar geleden explodeerde en dus op zichzelf stortte. Na onze picknick verlaten we kort na de middag de hooglanden van Ngorongoro en gaan we verder naar de Serengeti. Het prachtige ANG'ATA  luxe Tented camp is uw thuis voor de komende 2 nachten. In het gevel u voor SL gaat dan staat het EMBALAIKA CAMP klaar voor u.

Ook in MR is het TANZANIA BUSH  CAMP nog vrij luxe te noemen. 



DAG 5 -  Deze dag staan uiteraard in het teken van game viewing in Serengeti.

We gaan onder ander op zoek naar de jaarlijkse 'grote trek' van miljoenen gnoes, grant gazelles, thomson gazelles, elands, impala’s en zebra’s ... de grootste migratie van landzoogdieren op aarde. Vandaag  staat ook letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van uw reis op het programma want in de vroege ochtend kan u worden opgehaald om de sunrise van uit een hete luchtballon mee te maken. 

Daarna krijgt u ook nog een rijkelijk champagne ontbijt om dan weer verder te gaan met de 'normale' game drive.

(deze vlucht is een optioneel kost van 540 euro pp)



DAG 6 - Als u nog meer wil, dan gaan we al in de vroege ochtend op stap voor een allerlaatste ochtend-gamedrive in dit mythische park .

Na een stevig ontbijt in de onze lodge neemt onze Engelstalige (of Nederlandstalige) gids u mee naar de airstrip. Hier neemt u afscheid en gaat u aan boord van een klein vliegtuig dat u terugbrengt naar Arusha, waar de reis op het vaste land begonnen was. Een aansluitende vlucht naar de Zanzibar staat reeds voor u klaar. Ook kan u er voor kiezen om (iets duurder) rechtstreeks te gaan vliegen.

Wij brengen u naar uw eigen luxe villa (JOYA BEACH SUITES & VILLAS). Daar staan uw persoonlijke butler, kok en tuinman voor u al te wachten om u de komende 2 dagen u de meest ontspannen tijd van uw leven te geven. 

SL kozen we voor u uit, 1 van de 1001 resorts voor het BLUE OYSTER HOTEL.

MR is het het prijs/kwaliteit onklopbare NEW TEDDY'S ON THE BEACH.



DAG 7/10 -  De komende dagen kan u er voor kiezen om lekker niets te doen of u kan ook uiteraard bij ons nog een extra excursie bij nemen, zoals snorkelen, zwemmen met dolfijnen of schildpadden of een bezoek aan 1 van de vele andere eiland in de buurt.

Onze partner daar staat ter uwe dienst. 



Echter aan alle sprookjes komt een einde en zullen wij u volledig uitgerust naar de luchthaven terug brengen.


10 dagen safari & Zanzibar prijs in euro pp (met 2) prijs in euro pp (met 4) prijs in euro pp (met 6)
basic (tenten) 2825 2410 2295
MidRange 3005 2685 2655
SemiLux 4215 3735 3585
Luxe 5845 5550 5425

Laag seizoen (november-mei) 10 tot 20% goedkoper.


Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 en de wisselende koersen van euro en dollar, zijn de prijzen sterk schommelend (maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn). Ook zijn de voorgestelde hotels maar een voorbeeld en kunnen Luxe ook met Mid-Range en Semi-Lux worden gecombineerd.

 

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engels of Nederlandstalige gids/chauffeur en privé fotograaf in een 4WD safari-voertuig

- de binnenlandse vlucht

- alle vermelde maaltijden vol pension (9x ontbijt, 5x lunch en 4x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- vaccinatiekosten

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

- toeristentaxen op Zanzibar (5 USD per persoon)

- reis- en annuleringsverzekering


 “Afrika is mystiek; het is wild; het is een zinderend inferno ...  het is wat je wilt, en het is bestand tegen alle interpretaties. Het is het laatste overblijfsel van een dode wereld of de bakermat van een glanzende nieuwe. Voor veel mensen, en voor mezelf, is het gewoon thuis.”

* Beryl Markham