• Everything in Africa bites... but the safari bug is worst of all!

De "whiskey-route" beklimmen in slechts 6 dagen.

Met paden door prachtige bossen om een heuvelrug te bereiken die door de heidegebieden leidt naar late zonsondergangen op het Shira-plateau, tot de mistige onthullingen van Kibo bij de grote Barranco-muur.
Deze route doorkruist vervolgens onder de met gletsjers bedekte afgronden van de zuidelijke ijsvelden om zich bij de Barafu-route naar de top te voegen. Omdat het over langere perioden (6 of 7 dagen) kan worden gedaan en de helling beter beheersbaar is, heeft het een veel hoger slagingspercentage van de top.


Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u opgewacht en overgebracht voor overnachting in Hotel B&B. Uw hoofdgids zal u ontmoeten voor de briefing. Ook voor de uitrusting controle en het regelen dat u zeker alle uitrusting die nodig is mee heeft en/of indien nodig bij ons kan huren.


DAG 1: MACHAME POORT - MACHAME KAMP: 10.75km | 5-6 uur | door regenwoud
Hoogte: 1811 m/5942 ft tot 3021 m/9911 ft
Hoogte gewonnen: 1210m

Als u vanuit Moshi vertrekt, rijdt u in 45 minuten door het dorp Machame naar de Kilimanjaro National Park Gate. Daar wachten we geduldig op de afgifte van onze vergunningen terwijl we kijken naar de drukte van de operaties van de vele bemanningen die zich voorbereiden op de reis die voor ons ligt. Geniet van het prachtige regenwoudlandschap en de winderige paden terwijl uw gids u vertelt over de lokale flora en natuurlijke fauna. Op deze lagere hoogten kan het pad wel modderig en behoorlijk glad zijn. We raden hier ten zeerste beenkappen en trekkingsstokken aan (u kan deze huren).DAG 2: MACHAME KAMP - SHIRA KAMP: 5.3km| 4-5 uur | door heide
Hoogte: 3021 m/9911 ft tot 3839 m/12.595 ft
Hoogte gewonnen: 818m

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt komen we uit het regenwoud en gaan verder op een stijgend pad, de vallei overstekend langs een steile rotsachtige bergkam. De route draait nu naar het westen een rivierkloof in tot we bij de Shira camping aankomen.

De temperaturen beginnen te dalen.


DAG 3: SHIRA KAMP - LAVA TOREN - BARRANCO KAMP: 10.75km | 5-6 uur | semi woestijn
Hoogte: 3839 m/12.595 ft tot 3986 m/13.077 ft
Gewonnen hoogte: 147m

Hoewel je de dag rond dezelfde hoogte eindigt als toen je begon, is deze dag erg belangrijk voor acclimatisatie. Vanaf het Shira-plateau gaan we oostwaarts een bergkam op, langs de kruising naar de Kibo-piek voordat we verder gaan in zuidoostelijke richting naar de Lava Tower, de "Shark's Tooth" genoemd (4650 m/15.250 ft). Kort na de toren komen we bij een tweede splitsing, die naar de Arrow Glacier leidt. We dalen dan verder af om te overnachten in Barranco Camp.


DAG 4: BARRANCO KAMP - KARANGA KAMP - BARAFU KAMP: 8,5 km | 6-8 uur |

door alpenwoestijn
Hoogte: 3986 m/13.077 ft tot 4034 m/13.235 ft tot 4662 m/15.295 ft
Hoogte gewonnen: 676m

Na het ontbijt gaan we verder op een steile bergkam de avontuurlijke Barranco-muur op naar de Karanga-vallei en de kruising, die aansluit op de Mweka Trail. Dit is een van de meest indrukwekkende dagen om de kracht en behendigheid van je bemanning over deze muur te zien suizen met wat zo gemakkelijk lijkt. We gaan verder omhoog richting Barafu Camp, en eenmaal aangekomen heeft u nu het South Circuit voltooid, dat een verscheidenheid aan adembenemende uitzichten op de top biedt vanuit veel verschillende hoeken. Een vroeg diner en rust terwijl we ons voorbereiden op de topavond. Overnachting in Barafu Camp.DAG 5: BARAFU KAMP – TOP: 4,86 km omhoog | 5-7 uur |

MWEKA KAMP: 13 km naar beneden | 5-6 uur | langs gletsjers, met sneeuw bedekte top
Hoogte: 4662 m/15.295 ft tot 5895 m/19.341 ft
Hoogte gewonnen: 1233m
Afdaling naar 3106 m/10.190 ft
Verloren Hoogte: 2789m

De opwinding neemt toe naarmate de ochtend begint met een vroege start tussen middernacht en 02.00 uur. Dit is het meest mentaal en fysiek uitdagende deel van de tocht.

We vervolgen onze weg naar de top tussen de Rebmann- en Ratzel-gletsjers en proberen warm te blijven en ons te concentreren op het verbazingwekkende gevoel van voldoening dat in het verschiet ligt. Met een haarspeldbocht in noordwestelijke richting en omhoog door zware puinhellingen richting Stella Point op de kraterrand. We worden beloond met de mooiste zonsopgang tijdens onze korte rust hier. Snellere wandelaars kunnen de zonsopgang vanaf de top bekijken. Vanaf hier op jullie resterende 1 uur durende klim naar Uhuru Peak, zul jullie waarschijnlijk de hele weg sneeuw tegenkomen.

Gefeliciteerd, stap voor stap heeft u nu Uhuru Peak bereikt, het hoogste punt van de Kilimanjaro en het hele continent van Afrika!

Na foto's, vieringen en misschien een paar tranen van vreugde nemen we even de tijd om te genieten van deze ongelooflijke prestatie.

We beginnen onze steile afdaling naar Mweka Camp en stoppen bij Barafu voor de lunch en een korte rustpauze. We raden ten zeerste beenkappen en trekkingstokken aan voor niet meewerkend los grind en terrein met vulkaanas. Welverdiende rust wacht op u om te genieten van uw laatste avond op de berg. Overnachting in Mweka-kamp.DAG 6: MWEKA KAMP - MWEKA POORT – MOSHI: 9.1km |3-4hrs | door regenwoud
Hoogte: 3106 m/10.190 ft tot 1633 m/5358 ft
Hoogte verloren: 1473m

Na het ontbijt en een oprechte ceremonie van waardering en teambinding met uw bemanning is het tijd om afscheid te nemen.

We vervolgen de afdaling naar de Mweka Park Gate om uw topcertificaten te ontvangen. Omdat het weer drastisch warmer is, is het terrein nat, modderig en steil en we raden hier dus nogmaals Gaiters en wandelstokken ten zeerste aan.

Vanaf de poort zal onze JADORE SAFARIS taxi u al ontmoeten om u terug te brengen naar uw hotel in Moshi (ongeveer 30 minuten). Genietend van een langverwachte warme douche, uitgebreid diner en het vieren van uw persoonlijke overwinning...


6 dagen Machame Prijs in euro per persoon
1980 euro

INBEGREPEN IN DIT TREKKING-PAKKET:
- Kilimanjaro-trekking volgens de routebeschrijving
- Professionele, Engelssprekende Wilderness First Responder & CPR-gecertificeerde gids
- Correct rantsoen van bergbemanning (kok en dragers)
- Voor- en naverblijven (2 nachten Bed and Breakfast)
- Luchthaventransfers
- Maaltijden volgens het reisschema
- Drinkwater en maaltijden op basis van volpension
- Alle nationale park- en kampeerkosten, bemanningsvergunningen en btw
- Redding kosten en dekking voor noodevacuatie met AMREF
- Poortoverdrachten
- Gratis zuurstofcilinder
- Kwaliteit geïmporteerde apparatuur

 

NIET INBEGREPEN IN DIT TREKKING-PAKKET:
- Vluchten
- Visumkosten
- Tips voor dragers en bergbemanningen
- Persoonlijk zakgeld voor souvenirs enz.
- Energievoedsel en -dranken, alcoholische dranken en frisdranken
- Persoonlijke huurspullen zoals wandelstokken, slaapzakken etc.