• Everything in Africa bites... but the safari bug is worst of all!

In een dorpje in Usariver (Kiwawa village) bij Arusha in Tanzania besliste men in 2019 om in plaats van de oude vervallen basisschool te restaureren of te vervangen om er een 2de middelbare school bij te bouwen. Het doel was de plaatselijke kinderen verder laten studeren, en zichzelf en de gemeenschap van een mooiere en betere toekomst te voorzien. 

Er werd werkelijk prachtig werk geleverd met (naar Afrikaanse normen) moderne gebouwen. Alles liep op wieltjes en met de steun van de vele ouders die iedere keer een centje op zei wisten te zetten kwam dit project tot stand. Ook wij, van JADORE SAFARIS zijn in dit project betrokken want bij iedere boeking gaat er een procentje naar "onze" school.Maar toen kwam corona ....

De ouders en betrokken partijen kreunden (zoals overal ter wereld) onder de economische crisis. Vooral hier in Oost-Afrika waar het toerisme o zo belangrijk is. 

Gevolg: de gebouwen staan er wel maar geraken niet verder af.

Momenteel zou men graag alles afwerken door onder meer elektriciteit te voorzien.Zelfs deftig handen wassen (belangrijk voor de COVID-19 veiligheid) is nog niet mogelijk. 

Er is wel al een water reservoir maar deze geraakt voorlopig ook nog niet tot aan de toiletten. 

We zijn zelf ter plaatse geweest en trokken deze schrijnende foto's van de mooie maar troosteloze schoolgebouwen.Momenteel heeft men nog 690USD te kort om de school van alle comfort te voorzien, en deftig te kunnen werken.

UPDATE: ondertussen (2022) is dit bedrag verzameld en heeft het schooltje nu de nodige stroom.

Met denk aan de sponsors (ook wij legde 40% van het bedrag zelf bij).