Ecotoerisme vs natuurbehoud en gemeenschapsontwikkeling.

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 20:37

De vraag misschien is wat ecotoerisme nu precies in houd? Het betreft het verantwoord reizen naar natuurgebieden waarbij het milieu beschermd blijft en het welzijn van de plaatselijke bevolking ondersteund wordt … zeg maar culture vorming.Het is duidelijk dat succesvol ecotoerisme een sleutelrol kan spelen bij het bevorderen van natuurbehoud en gemeenschapsontwikkeling.

Of u nu de wilde dieren in het binnenland van Tanzania bezoekt of op vakantie gaat op de zonovergoten stranden van Mombassa of Zanzibar, reizigers kunnen hun impact op het milieu zelf minimaliseren door zelf geen zwerfvuil te laten rond slingeren en/of rekening te houden met het waterverbruik. Vaak zien we in de nationale parken toch nog lege plastic flessen op duiken. Iets wat je in Kenia alvast niet zal zien want hier is dit zelfs verboden om bij te hebben.Extra eco bovenop eco ...

Bij het boeken van een safari in Tanzania kun je ervoor kiezen om te verblijven in een extra eco-vriendelijke lodge. Meestal is “eco” dan wel in de naam verwerkt, maar in 80% van de gevallen zijn er bijvoorbeeld in de zonovergoten gebieden wel zonnepanelen aanwezig.

Als natuurliefhebbers begrijpen we het belang van het behoud van de biodiversiteit in Afrika en we ondersteunen actief de inspanningen van nationale parken die de bescherming van de fauna en flora van Oost-Afrika bevorderen.Het minst verstoorde ecosysteem ter wereld.

Een bijzondere natuurattractie in Tanzania, het Serengeti National Park en zijn omgeving, is 1 van de meest complexe en minst verstoorde ecosystemen ter wereld.

De meest belangrijke attractie die het toerisme naar Afrika brengt, is natuurlijk de natuur zelf.  Het milieubeheerschema van ieder land weerspiegelt de toewijding van in ons geval, Tanzania om zijn natuurlijke hulpbronnen te behouden.

Zo wordt er veel nadruk gelegd op ecotoerisme in Tanzania, wat ertoe heeft geleid dat lokale gemeenschappen steeds meer betrokken zijn geraakt bij de (hopelijk na corona opnieuw) bloeiende toerisme- en reisindustrie van het land.Veel meer dan 5 ...

Als Oost-Afrika voor u als muziek in de oren klinkt om op safari te gaan? Neem dan contact met ons op en we helpen u bij het plannen van de perfecte reis, afgestemd op uw behoeften, budget en reisdata.

Naast de (big) 5 factoren die Tanzania zo uniek maakt (die we hier op de website vermelden) kunnen we er nog wel enkele bij bedenken … zoals deze:

- De jaarlijkse grote migratie waarbij meer dan 2 miljoen gnoes en zebra's migreren van Serengeti National Park in Tanzania naar Masai Mara National Reserve in Kenia.

- De mogelijkheid om uw safarivakantie te verlengen door de hoogste berg van Afrika te beklimmen: Mount Kilimanjaro.

- Het politiek meest stabiele en veiligste land van Afrika … Waarom denkt u anders waarom wij dit land kozen om te gaan wonen?Tim Bewer, auteur van een Lonely Planet-gids: “Tanzania is de thuisbasis van Serengeti National Park en de Ngorongoro-krater. Dit alleen al is een solide argument om het tot het beste safariland van Afrika te verklaren.”

Het resultaat? Met een gemiddelde beoordeling van 4,8 uit 5 sterren, boven andere populaire bestemmingen zoals Botswana, Namibië, Zambia en Zuid-Afrika is Tanzania het beste land voor een safari in Afrika.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.