Lake Naivasha: varen en wandelen in 'out of Africa'

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 21:28

Bootsafari's zijn één van de meest populaire activiteiten bij Lake Naivasha.

Dicht bij de nijlpaarden en flamingo's in het meer komen doe u door er in te varen.  Als u van daar uit naar het vaste land kijkt ziet u misschien ook zebra's, gnoes en giraffen.... Of u gaat aan wal, stapt uit en wandelt er gewoon tussen.Twee uur varen en twee uur wandelen.

Een typische safari op Lake Naivasha duurt ongeveer een uur heen en een uur terug.

Crescent Island ligt aan de oostkant van het meer in de buurt van de stad Naivasha en is daar waar u kan uitstappen om even te gaan wandelen. Het is  de thuisbasis van een wildreservaat. Rondleidingen door het heiligdom duren tussen de 1,5 en 3 uur, en hoogtepunten zijn alleen vrij gaan wandelen tussen de giraffen, impala's, waterbokken, gnoes en zebra's.

Crescent Island is een van de meest populaire attracties in het gebied van Lake Naivasha en het was de belangrijkste filmlocatie voor het romantische drama ' Out of Africa ' uit 1985 .

De dieren die hiervoor de opnames bijna 40 jaar geleden zijn verhuisd wonen hier nog steeds.Ook een paradijs voor vogelaars.

Naast landzoogdieren (en nijlpaarden te water) trekken hier ook kleine en grote flamingo's naar het meer en vormen een felroze wassing over het oppervlak van het meer. 

Lake Naivasha is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nairobi en de bijna 100 km lange reis duurt slechts 2 tot 3u  langs de Old Naivasha Road langs the great rif valley waar we ook even halt zullen houden.

Naivasha's nabijheid van de hoofdstad maakt het een populaire dagtocht , en het meer kan in het weekend druk zijn . Als u de drukte wilt vermijden, moet u doordeweeks een bezoek brengen of een paar dagen in het gebied doorbrengen als onderdeel van een bredere safari route die wij uiteraard voor u kunnen in plannen.Zoetwater en groot ...

Met een oppervlakte van 139 km² domineert Lake Naivasha het landschap en wordt het omringd door een moeras met een oppervlakte van ongeveer 64 km². Voorbij het moerasland wordt het meer omringd door bossen van de koortsboom .

Het oppervlak van Lake Naivasha is afhankelijk van regenval en het meer droogde begin 20e eeuw volledig op . Ondertussen is het weer aan een comeback bezig en raar maar waar, ondanks de droogte word het steeds groter.In de buurt overnachten.

Als u even terug de oude blogs bekijkt zal u merken dat onze favoriete lodge hier in de buurt,  die van BILASHAKA  is.

We schreven er idd enkele weken/maanden geleden al eens een blog over.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.