Waarom is Afrika zo bijzonder?

Gepubliceerd op 12 oktober 2021 om 23:49

Het gebrul van de leeuw?

Is het de eindeloze kudde van de wilde hoevedieren, terwijl ze regenbuien volgen op zoek naar vers water en gras in dit uitgestrekte, stoffige continent? Of de geluiden van de bush met een rondsluipend luipaard? De hoge stem van de Maasai-kuddejongen?

Het brede scala aan vogelgeluiden of enkel de roep van de visarend...  neushoornvogels bij zonsopgang of uilen onder de sterren ...

ze zingen allemaal een lied over Afrika. Er is zoveel van Afrika dat een lust voor oor en  het oog is. Of het nu een kameleon is of de sneeuw van de Kilimanjaro die boven de olifantenkuddes van Amboseli pronkt, zijn kracht om je naar adem te doen happen is nooit ver weg.

Maar de geur van Afrika roept ook een krachtige nostalgie op ... stof of houtrook, de geur van de aarde na regen, de zoetheid van de keuken op Zanzibar of zelfs de geur van olifanten in de buurt.

Deze nostalgie die er in slaagt om een plotselinge adrenalinestoot te veroorzaken.Het leven zoals het moet zijn: altijd op safari.

Wanneer u eropuit trekt om het wild "in het echt" mee te maken, hoeft het u nooit te ontbreken aan essentiële gemakken.

Een zacht bed, lekker eten, een warme douche bij zonsondergang tot zelfs WIFI (!) ... of een koud biertje in de gloed van het kampvuur terwijl je 1ste hyena's al hoort huilen.

De manier waarop het licht door de acacia bomen valt of de warme geur van de zon op het gras.

Eens je het hebt mee gemaakt zal je het voor altijd missen ... als je er niet bent.Het vrolijke geluid van de Swahili-taal.

En verder ... het gekrijs van zebrahengsten die hun merries roepen. Het jachtluipaard die zijn kittens zoekt en ze roept.

In Tanzania, ver van de 20e eeuw, is er nog volop ruimte en afstand. In een tent, in het koninkrijk van de leeuw slapen, daar waar je volop vrijheid in en uit kan ademen. Opstaan bij het eerste licht, de scherpe lucht en uit je tent komen op een koude, heldere ochtend en een wereld van gras betreden...  zo grenzeloos als de zee is een ervaring die zijn gelijke niet kent.20000 jaar geleden, maar de magie is nooit meer weg gegaan.

 De heuvels zijn nog steeds even groen en de uitzichten zo wijds als altijd al geweest. Gevuld met een onaantastbare schoonheid en ontelbare dieren. In de Ngorongoro, Serengeti en Masai Mara ziet u de gnoes rond trekken over de korte grasvlaktes in een bijna ononderbroken konvooi, die drie maanden en nachten nodig heeft om voorbij te trekken.Voor de impact van Afrika ben je nooit voorbereid.

Vreemde bezienswaardigheden, nieuwe geluiden, nieuwe geuren en vooral veel indrukken die een totale aanslag op uw zintuigen zijn ... alsof u weer kind bent en de wereld opnieuw of door een andere bril ziet.

Er zijn maar weinig mensen die precies de juiste woorden kunnen vinden om dit gevoel, deze emotie te beschrijven, maar vele dichters en mensen die het aan de lijve konden of mochten ondervinden gingen ons voor. Daarom is Afrika zo bijzonder.

Al dit moois raakt gewoon onze ziel.  

En vergeet niet dat u dit kleurrijke Oost-Afrika nu trouwens opnieuw kan gaan bezoeken en alles zelf aan de lijve kan ondervinden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.