24 april = GO BURDING DAY

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 23:50

Serieus: veel van onze meest geliefde soorten, zoals zelfs onze gewone huismus, worden momenteel bedreigd, dus Go Birding Day is een kans om de aandacht te vestigen op de benarde situatie van enkele van onze meest geliefde soorten.U kan Go Birding Day zelf ook actief vieren.

- Vogelvoeders ophangen en leren over de verschillende soorten voedsel waar verschillende vogels van houden.
- Foto's maken van vogels die u in uw tuin kunt zien  (of als u geen tuin hebt in uw omgeving).
- Bezoeken van een lokaal natuurgebied.

- Uit zoeken naar waar je volgende reis naartoe zal gaan ... misschien ergens waar er ruim 2000 verschillende soorten vogels bestaan,

zoals in Oost-Afrika.


Ze zijn er in alle mogelijke vormen en formaten. In Kenia en Tanzania worden tussen november en juni deze dan nog eens aangevuld met vele tienduizenden flamingo's en andere gevederde vrienden die komen overwinteren.

Vooral rond de meren van Nakuru, Manyara, Naivasha, Natron ....Wie zichzelf een vogelaar noemt zal zijn hartje in Oost-Afrika zeker kunnen ophalen.  Een vogelaar gaat met een verrekijker en een vogelgids op pad, observeert en/of fotografeert de vogels.

Zangvogels zoals wevers, ossenpikkers en honingzuigers. tokken, trappen, toerako's of veel grotere zoals struisvogels, ooievaars en kraanvogels. Steltlopers, spechten, scharrelaars en schattige ijsvogeltjes niet te vergeten. Wie kijkt er niet op van roofvogels zoals valken, uilen, haviken, arenden, angstaanjagende gieren of de bijzondere en met uitsterven bedreigede secretarisvogel. Of de enkel en alleen in Tanzania levende Ficher's lovebird. Vogels die je altijd in de buurt van water vind zoals reigers, flamingo's,  pelikanen, lepelaars of aalscholvers. Zelfs hoenders, futen, unieke duiven en tortels of eenden en ganzen behoren tot het uitgebreide gamma van te spotten dieren als je op een JADORE SAFARI in Tanzania of zijn buurlanden gaat.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.