VERY LAST MINUTES: - 30%

Alles wat je nog niet wist over "the lion king".

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 22:42

Ook al mag hij dan “the lion king” worden genoemd, word een mannetje in het wild slechts 10 jaar oud. Zelfs al was 'the kill' door een vrouwtje zal hij de prooi altijd voor zichzelf op eisen.

Hij kan tot wel 50kg vlees in 1x eten.



Leeuwen kunnen heel goed horen en zien. Als het donker is, zien leeuwen enkel in zwart-wit, maar overdag zien ze wel in kleur.



Met een gewicht van bijna 200kg kan hij nog tot 60km/u rennen. Maar een actieve leeuw is zeldzaam om te zien want ze slapen of luieren wel 20u per dag.  De staart van een leeuw kan tot 1 meter lang worden. Deze houdt hen in balans bij het lopen en klimmen.



Wereldwijd zouden er nog zo’n 20.000 leeuwen bestaan, waarvan 5000 mannetjes. 50 Jaar geleden waren het er nog 500.000!!

Er sterven er 5 per dag aan trophy-hunting. 



Indien er niet drastisch iets aan gedaan word zal het niet zo heel lang meer duren (15 jaar) eer er geen leeuwen meer in het wild leven.

Net als de hoorn van een neushoorn of het ivoor van een olifant denken ze in Aziatische landen ook dat de botten van leeuwen geneeskrachtige werking hebben en daar worden ook leeuwen voor neer gehaald.



Een groep leeuwen word in het Engels als “a pride of lions” benoemd. Na 3 maanden draagtijd worden er bijna altijd 3 kittens geboren. 



Enkele misverstanden:  “in the jungle, the lions sleeps 2night”: er zijn  geen leeuwen in the jungle en slapen doen ze overdag.

“In het hol van de leeuw”: schuilen doen ze tussen rotsen of in het hoge gras maar niet in een hol.



«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.