• Everything in Africa bites... but the safari bug is worst of all!

Honger kan door de ernstige economische gevolgen veel meer levens kosten dan HET virus zelf ... (DEEL 1 VAN 3).

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 21:27

Aangezien we zeker allemaal te maken hebben met de gevolgen van de Coronavirus-pandemie (zij het op veel verschillende manieren), willen we u graag laten weten hoe u kunt helpen om Afrikaanse safari-landen als Tanzania een beetje te steunen.Terwijl de meeste mensen bij ons terug kunnen vallen op een soort van sociale voorzieningen, is de situatie voor mensen bijvoorbeeld in Tanzania heel anders.

Als gevolg van de plotselinge ineenstorting van het toerisme moesten veel personeelsleden in Tanzania al worden ontslagen, parttime beginnen werken of werden ze boven hun al schamele loon nog amper betaald.

Mensen (en dat omvat bijna iedereen hier) die worden getroffen door de ineenstorting van deze belangrijkste bron van inkomsten van het land, worden aan zichzelf en hun families overgelaten om te overleven. 

Van de vele personeelsleden die nu een nog lager loon hebben of helemaal geen loon, tot de gidsen die nu geen baan meer hebben, tot de natuurbeschermings- en gemeenschapsprojecten die nu niet worden gefinancierd door overnachtingen en parkgelden van toeristen.

Als je eerder op safari bent geweest weet je wat je als toerist allemaal mag ervaren.

De gids die je je eerste olifant liet zien, de barman in de lodge die lachte en praatte terwijl hij die ijskoude Gin Tonic inschonk, de kok die een ongelooflijke driegangenmenu in ‘the middle of nowhere’ uit zijn hoed toverde of de kampmanagers die niet meer hadden kunnen doen om alles te bieden wat u nodig had tijdens uw verblijf.President Magufuli had 1 vuistregel: honger kan door de ernstige economische gevolgen veel meer levens kosten dan het COVID-19 zelf. Scholen waren hier slechts een aantal dagen gesloten. Hier zijn geen online lessen dus dit betekende geen onderwijs, en vooral ook geen schoolmaaltijden. Al vlug werd ingezien dat niet corona, maar de tragische economische gevolgen levens van mensen in Tanzania zou gaan bedreigen. We kunnen de werkelijke uitkomst nauwelijks inschatten, maar als het toerisme niet vlug op gang komt zijn we hier bang voor zeer moeilijke tijden. Hoe de situatie van de pandemie vorig jaar en op dit moment is, gaan we de komende weken in deel 2 en 3 eens verder toelichten. Intussen zijn er wel zaken die u mogelijks zelf ook al kan doen ….We erkennen dat niet iedereen op dit moment in de positie is om iets te doen, maar als dat wel zo zal zijn dan kan je door Tanzania als je volgende verre-reis-bestemming te kiezen, al jouw steentje bij dragen en een steun zijn om het land, de gemeenschap en zijn natuur er weer boven op te helpen.

Wij van JADORE SAFARIS houden van de bush, de dieren, de flora en de mensen in Tanzania. Als je ons ooit hebt ontmoet, ken je het enthousiasme dat van ons af stroomt als we over onze favoriete nationale parken, lodges en kampen spreken.We willen u alvast bedanken om op zijn minst er eens over na te denken om met JADORE SAFARIS een reis naar Tanzania te boeken.

Blijf gezond en veilig! Tanzania wacht op je! Tanzania is safe and unforgettable.


Reactie plaatsen

Reacties

Marian Tims
3 jaar geleden

Ik ben er nu 7 x geweest. EEN DROOMBESTEMMING. . Hoop er nog terug te komen en kan alleen maar zeggen, Lieve, vriendelijke mensen, die je alles wat het land te bieden heeft laten zien.