VERY LAST MINUTES: - 30%

Zelfs aan 60 km/h is het precies in slow-motion.

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 21:19


In deze komcoroanakommer-tijd valt er niet zo heel veel te beleven op de savannes van Oost-Afrika ... tijd om ons eens in wat wildlife te verdiepen. Heb je ooit al eens een 5m hoog dier die 2000kg weegt aan 60km/u zien rennen?

Zelfs aan deze snelheid ziet het er nog naar uit dat het in slow motion is. Een vrouwtjes giraffe zal nooit hoger dan 2 meter eten dus een mannetje gaat voor de hogere regio’s in de boom. Hier vinden ze genoeg vocht in zodat ze maar slecht enkele keren per week moeten drinken. Ze kunnen daar tot wel 50kg bladeren per dag eten.Niet meer dan 25 jaar oud kunnen ze worden en na 15 maanden draagtijd krijgt ze slechts 1 kleintje.

 Hoe ouder de giraffe, hoe donkerder hij zal zijn. Er zouden er nog 75.000 wereldwijd bestaan maar de rothschild giraffe is met uitsterven bedreigd. Deze kan je enkel nog op 2 plaatsen in Uganda en 2 plaatsen in Kenia gaan bewonderen.

Je kan hem herkennen aan een decoratie die veel weg heeft van de net-giraffe. 

Nog een laatste weetje: een giraffe slaapt slechts 1u per dag (in kleine stukjes).

Dit al rechtstaand dus staat hij met andere woorden 25 jaar aan 1 stuk recht!!Dit is het moment om een jadore safari te boeken om oog in oog komen te staan met deze onvoorstelbaar vreedzame dieren. Bekijk hier nog meer foto's van giraffes of andere wilde dieren.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.