TARANGIRE NP, ONZE FAVORIET

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 20:55

Hoewel Tarangire 1 van de slechts 5 parken  op het soms hectische 'noordelijke circuit' van Tanzania is, wordt het vaak nog minder dan 1 dag bezocht. Jammer is dit want dit golvende gebied van 2800 km² bied alles wat je van een nationaal park kan of mag verwachten. Als je überhaupt besluit om naar Tarangire te komen, dan raden we je aan om een ​​paar dagen en ook in het zuiden van het park door te brengen.Hier zijn minder bezoekers en vind u meer wildernis wanneer u voor meer dan 1 dag kiest.

De vegetatie daar bestaat uit voornamelijk droge, open bossen, waaronder doornige acacia-struiken. 

De meest voor de hand liggende kenmerken van het park zijn de permanente Tarangire-rivier, die er over de hele lengte stroomt en de vele baobab bomen. Ook al is deze omgeving natuurlijk gevormd, zou je soms denken dat al deze speciale bomen netjes zijn aangeplant.

Vaak precies netjes en keurig in een patroon neer gezet. De rivier is in het droogseizoen een piepklein beekje en in het regenseizoen een tot wel 40 meter brede kolkende rivier waar je niet moet aan denken om die te gaan oversteken.

Vooral wanneer het een beekje is vind je hier duizenden grote zoogdieren op zoek naar drinken. Van december tot april verlaat een klein deel van deze wilde dieren in het noordwesten het park richting Lake Manyara (of ook wel oostwaarts naar de Maasai Steppe). Van ongeveer eind mei  tot november, wanneer die streken dan weer droger zijn, keren deze  dieren terug naar de moerassen en de rivier van Tarangire. Dit is dus het beste seizoen voor een safari in Tarangire. Bijzonder grote aantallen olifantenkuddes en zebra's vinden we hier samen.

Er zijn ook aanzienlijke populaties van giraffen, Kaapse buffels, impala's, elanden, Thompsons gazelle, hartebeest, bohorrietbok en zowel de grote als de kleine kudu zijn hier te vinden.Ook leeuwen komen overal in Tarangire voor … net als luipaarden.

Terwijl cheeta's en hyena's de voorkeur geven aan de meer open delen van het zuiden. Hoewel er soms wilde honden of de ongebruikelijke oryx hier is waarnemingen, is dit naar onze ervaring buitengewoon zelden gezien.Met een scala aan omgevingen en goed wild, is het vogelleven van Tarangire ook gevarieerd en zijn er hier meer dan 500 soorten geregistreerd. Vogelaars komen pen en papier te kort om alle soorten op tijd te kunnen afvinken.

Grote soorten zoals de secretarisvogel, hoornraaf of nimmerzat. Maar ook de kleinere zoals diverse gekleurde spreeuwen, scharrelaars, tapuiten of de eerder zeldzame maskertoerako. Tarangire is een perfect start- of eindpunt voor een JADORE SAFRARI door het Noordelijke circuit van Tanzania.

Wil je wel eens weten wat het kost om met ons op safari te gaan? Neem vandaag nog contact met ons op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.